De dood bespreekbaar maken

Wanneer u vol in het leven staat is de dood misschien niet datgene waar u zich mee bezig wilt houden. Toch brengt de dood ook nieuwe en bijzondere mogelijkheden. Zo vertelt Ali B in onze nieuwe televisiereclame over de laatste dagen van zijn vader. In die periode kreeg hij de vader waar hij al 34 jaar naar verlangde.

Dat doet de dood dus ook. De dood laat je zien wat belangrijk is in het leven.

Dood en afscheid bespreekbaar maken

Soms komt een overlijden onverwacht en soms niet. Hoe dan ook is het handig dat u en uw dierbaren van elkaar weten welke wensen jullie hebben voor een uitvaart. En een gesprek over uitvaartwensen hoeft geen beladen onderwerp te zijn. Misschien verrast uw partner u met zijn muzieksmaak: toch André Hazes in plaats van Marco Borsato? Of u verbaast uw partner of gezin: geen plechtigheid, maar een uitgebreide picknick?

U kunt een uitvaart heel persoonlijk maken, van bescheiden tot uitbundig. Precies zoals u het wilt. Voor uw nabestaanden is het prettig om te weten wat uw wensen zijn. Ook wanneer u wilt dat uw nabestaanden bepalen hoe uw afscheid eruit ziet. Zij kunnen zich dan vooral richten op het afscheid. Leg uw uitvaartwensen vast, u heeft het zo geregeld.

Leg uw uitvaartwensen vast

Voor iedereen een passende uitvaart

Elke uitvaart ziet er anders uit want iedereen is anders. Wilt u geïnspireerd worden? Wij helpen u graag op weg met nuttige informatie en bijzondere voorbeelden bij Yarden inspireert. Onze uitvaartconsulenten werken op vrijwillige basis en hebben veel ervaring. Zij informeren u gratis en objectief over de mogelijkheden. Bij u thuis of op bijvoorbeeld een Yarden locatie.

Een goed afscheid helpt je verder

Yarden, de uitvaartorganisatie die al 100 jaar steun geeft voor, tijdens en na de uitvaart. Hiervoor organiseert Vereniging Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten, zoals bijeenkomsten, filmvoorstellingen en lezingen. Om u te helpen, ondersteunen en te inspireren.


Chatten over verlies en rouw

Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

dec

11

Inkomen partner bij overlijden
Wat is uw inkomen na overlijden partner?

Weet u welk inkomen uw partner krijgt als u er niet meer bent? Als u overlijdt kán dit financiële gevolgen hebben voor uw nabestaanden.

Inkomen partner bij overlijden