Maak uw wensen kenbaar

De laatste 4 dagen samen met zijn vader zijn de belangrijkste geweest, vertelt Ali B in onze campagne. Voordat zijn vader overleed zijn ze samen in gesprek gegaan om over het leven en de dood te praten. Ali B kreeg in 4 dagen tijd de vader waar hij al 34 jaar naar verlangde. Ze bespraken ook de laatste wensen van zijn vader. Ali B heeft het afscheid van zijn vader geregeld, zoals zijn vader dat wenste.

De dood bespreken

Door over de dood te praten, worden de wensen die u in gedachte heeft duidelijker. Door uw wensen vervolgens op te schrijven, legt u het niet alleen voor uzelf vast, maar ook voor uw familie. Als het dan zo ver is, kan het uw familie veel denkwerk schelen over wat u wel en niet zou willen op uw uitvaart. Het bespreekbaar maken van de dood helpt ook uw familie om over hun eigen wensen na te denken.

Leg uw uitvaartwensen vast

Uw uitvaart naar eigen wens

Hoe worden uw uitvaartwensen vorm gegeven als u er niet meer bent? Kiest u voor traditioneel begraven of cremeren, of kiest u ervoor om begraven te worden in de natuur. Een standaard kist kan beschilderd worden en er zijn ook duurzame kisten. Wilt u tijdens de ceremonie dat uw favoriete muziek wordt gedraaid of live worden gespeeld door muzikanten? De keuze is aan u.

Kijk voor inspirerende voorbeelden bij Yarden inspireert.

Een goed afscheid helpt je verder

Yarden wilt voor iedereen een goed afscheid mogelijk maken. Wij zijn er om u te helpen, ondersteunen en inspireren. Zo organiseert Vereniging Yarden jaarlijks ruim 100 activiteiten, zoals lezingen, filmvoorstellingen en voorlichting op scholen. Wilt u liever zelf een bijdrage leveren? Meld u dan aan als vrijwilliger bij Yarden.


Chatten over verlies en rouw

Pratenoververlies.nl

Bent u een dierbare verloren en heeft u behoefte om daar met iemand over te praten? Anoniem en vertrouwelijk? Dat kan, 7 dagen per week, op pratenoververlies.nl

Elke dag van 16.00-22.00 uur

Chat Praten over Verlies

Yarden blog

dec

7

Intens leven, intens afscheid
Een Hotrod hoort bij intens leven

Het verdriet is intens. Zo was ook hun leven samen. De Hotrod als rouwauto past hier ontzettend mooi bij, net als de keuze van de muziek.

Intens leven, intens afscheid