Afscheid dierbaren centraal bij Herinneringsweken

11 november 2015
De afgelopen 2 weken stonden in het teken van de Herinneringsweken. Meer dan 6.000 Nederlanders bezochten een herinneringsbijeenkomst van Yarden.
Kaarsje bij bloemen tijdens herinneringsweken

De bezoekers brandden een kaarsje voor hun overleden geliefde en luisterden naar muziek of gedichten. Sommigen lieten een ballon op om hun overleden dierbaren te herdenken.

25 locaties door het land

25 locaties van uitvaartorganisatie Yarden waren omgetoverd tot bijzondere herdenkingsplaatsen. Met de bijeenkomsten geeft Yarden nabestaanden de gelegenheid te geven om hun overleden dierbare(n) tijdens speciale bijeenkomsten te herdenken.

Van lichtjesceremonies tot concerten en lezingen

Elke crematorium, uitvaartcentrum of begraafplaats heeft op zijn eigen manier vorm en inhoud gegeven aan de bijeenkomst. Dit kan zijn in de vorm van het voorlezen van namen van de overledenen zijn maar ook met muziek of het neerzetten van een kaarsje. Iedere locatie heeft daarmee zijn geheel eigen karakter.

Eigen invulling en sfeer

De lokale behoeften en mogelijkheden dragen bij aan de invulling van de herinneringsbijeenkomsten. Alle bijeenkomsten roepen wel een heel eigen sfeer op, waarbij iedere bezoeker op zijn eigen manier zijn overleden dierbare(n) kan herdenken.

Reacties van bezoekers

De reacties die bezoekers achtergelaten hebben zijn mooi en hebben vaak een emotionele lading. Zo schrijft een vrouw in het gastenboek: “Wat heeft deze avond mij goed gedaan. Voor het eerst na het overlijden van mijn man heb ik een hele nacht geslapen”.

Andere bezoekers vinden het een mooie manier om stil te staan bij iedereen die er niet meer is. “Wat een prachtige avond. De datum voor volgens jaar staat al in mijn agenda”, aldus een bezoeker.

Herinneringsbijeenkomsten 2016

Voor 2016 staan er 4 Herinneringsbijeenkomsten gepland. Deze worden gehouden op Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag en van zaterdag 22 oktober t/m zondag 6 november 2016. Tijdens deze periodes zullen verschillende locaties de deuren openen en nabestaanden de mogelijkheid bieden hun overleden dierbare(n) te herdenken.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden