Kleinschalig afscheidshuis in voormalig gemeentehuis Buchten

23 maart 2015
Yarden en Golsteijn uitvaartzorg start binnenkort met een kleinschalig afscheidshuis in het voormalige gemeentehuis van Buchten aan de Dorpstraat.

In het nieuwe afscheidshuis kunnen nabestaanden in een huiselijke en intieme omgeving afscheid nemen van hun overleden familieleden. "Het voormalig gemeentehuis in Buchten, dat al enkele jaren niet in gebruik is, is hiervoor een  geschikte locatie", zegt initiatiefneemster Ingrid Golsteijn van Yarden & Golsteijn. "Het pand krijgt haar maatschappelijke functie terug."

Huiselijke sfeer

"Nabestaanden willen steeds meer in een huiselijke sfeer afscheid nemen van hun nabestaanden", zegt Ingrid Golsteijn. "Een groeiende groep mensen zoekt een alternatief voor de grootschalige uitvaartcentra. Persoonlijk, huiselijk, laagdrempelig en in de buurt, dat is wat nabestaanden graag willen."

In het te realiseren afscheidshuis kan men terecht in de periode tussen overlijden en de dag van de uitvaart. Het voormalige gemeentetehuis  in Buchten uit 1930 heeft een authentieke en intieme sfeer en geeft de mogelijkheid om op te baren als thuis. Daarnaast is de ruimte geschikt voor het geven van voorlichting en advies omtrent afscheid nemen, herinneren en rouw.

Het afscheidshuis is beschikbaar voor iedereen, ongeacht of u wel of niet verzekerd bent, wel of geen lid bent van Vereniging Yarden of uw religieuze achtergrond. Onze deuren staan voor u open.

Alles in het gebouw

De keuze voor de locatie in Buchten is ook ingegeven door de mogelijkheid om alles inpandig in het gebouw te doen. De activiteiten in het afscheidshuis zijn daarmee voor de buitenwereld onzichtbaar. Door de goede parkeervoorzieningen op eigen terrein is er geen sprake van overlast voor de omwonenden.

Yarden en Golsteijn heeft de vergunning voor de huisvesting inmiddels bij de gemeente aangevraagd. De gemeente Sittard-Geleen is in beginsel positief om het afscheidshuis mogelijk te maken. Op deze manier wordt een bijdrage geleverd aan het oplossen van de  leegstand in het centrum van Buchten. Als de vergunningsprocedure  doorlopen is, hoopt Yarden en Golsteijn voor de zomervakantie de activiteiten te starten.

Voor meer informatie over Yarden & Golsteijn, kijk op www.yarden-golsteijn.nl


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden