Yarden en Veiligheidsregio IJsselland tekenen convenant

13 oktober 2016
Uitvaartorganisatie Yarden gaat gemeenten binnen Veiligheidsregio IJsselland ondersteunen bij collectieve rouwverwerking, in het geval van rampen en calamiteiten.

Ondersteuning bij collectieve rouwverwerking

Beide partijen hebben hiervoor een convenant ondertekend. Namens de elf aangesloten gemeenten van de veiligheidsregio ondertekende Henk Jan Meijer, burgemeester van Zwolle, vandaag het convenant samen met Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden.

Collectieve rouwverwerking

Meijer: ‘Gemeenten binnen de veiligheidsregio hebben een belangrijke verantwoordelijkheid op het gebied van bevolkingszorg. Zo moeten zij ervoor zorgen dat er bij een incident een aantal zaken voor inwoners goed wordt geregeld. Een van die taken is het begeleiden van nabestaanden en het in goede banen leiden van de nazorg. Met dit convenant kunnen gemeenten binnen Veiligheidsregio IJsselland een beroep doen op de specialisten van Yarden. Wij zijn verheugd dat we hiermee zijn verzekerd van de benodigde professionele ondersteuning bij rouwverwerking.’

Franken: ‘Indien het begeleiden van nabestaanden grote vormen aan neemt, staan onze specialisten 24 uur per dag klaar om de gemeenten binnen Veiligheidsregio IJsselland te ondersteunen bij de rouwverwerking. We omarmen het initiatief van de veiligheidsregio, want wij merken dat een professionele invulling van rouwverwerking bijdraagt aan een goed afscheid. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’   

Bij een eventuele ramp of crisis zal Yarden op verzoek van het regionale team Collectieve rouwverwerking assisteren met:

  • Het vervoer van stoffelijke overschotten.
  • Het (mede) organiseren van een stille tocht en faciliteren bij de praktische invulling ervan.
  • Het (mede) organiseren van een herdenkingsdienst en het faciliteren bij de praktische invulling ervan.
  • De inrichting van een gedenkplek en/of een condoleancelocatie en het beschikbaar stellen van één of meer condoleanceregisters (tevens condoleanceregister online).
  • Het verzorgen van de uitvaarten (indien en voor zover zij hiertoe van de nabestaanden of de gemeente opdracht krijgt).

Veiligheidsregio IJsselland

In Veiligheidsregio IJsselland wonen, werken en recreëren ruim 500.000 inwoners in elf gemeenten. Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle. Binnen de veiligheidsregio werken brandweer, Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR), politie en gemeenten samen op het gebied van: brandweerzorg, crisisbeheersing, geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen, rampenbestrijding.

Voor meer informatie: https://www.vrijsselland.nl/.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden