Coöperatie DELA neemt Yarden over

28 oktober 2019
Coöperatie DELA is van plan om Yarden Uitvaartorganisatie over te nemen. Het gaat om de verzekeraar, het uitvaartbedrijf en alle onderliggende organisaties en deelnemingen.

Structurele oplossing

Ondanks het herstelplan van afgelopen zomer ging Yarden voor een structurele oplossing op zoek naar een geschikte, sterke partij die haar activiteiten zou kunnen overnemen. DELA is zo’n sterke partij.

Overeenkomst

Vandaag hebben de bestuurders van Yarden en DELA de overeenkomst voor de overname ondertekend. In de nieuwe situatie kunnen de Yarden-leden rekenen op financiële stabiliteit en ontstaat ruimte voor meer inflatiebescherming en winstdeling voor leden. Dankzij deze overname krijgt coöperatie DELA er een groot aantal uitvaartcentra en crematoria bij die aanvullend zijn aan die van DELA.

Nadat de toezichthouders de voorgenomen overname hebben goedgekeurd, is Yarden officieel onderdeel van DELA. Voor de samenvoeging en integratie neemt DELA ruim de tijd: uiterlijk in 2022 wil DELA klaar zijn.

Lees meer over deze overname in de uitgebreide toelichting.

Voortzetting Vereniging Yarden

Yarden heeft een sterke vrijwilligersorganisatie die helpt bij rouwverwerking en taboes doorbreekt rondom de dood. Deze vereniging - die in december 100 jaar bestaat - komt nu met hulp van DELA op eigen benen te staan. Daarmee wordt het gedachtengoed van Yarden’s rechtsvoorgangers AVVL en NUVA voortgezet. 


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden