Week van de Begraafplaats in teken duurzaamheid

22 mei 2017
Van 27 mei tot en met 4 juni a.s. is het de Week van de Begraafplaats. Dit jaar staat duurzaamheid centraal. Yarden doet mee met 6 locaties.
Duurzaamheid thema Week Begraafplaats

Het thema duurzaamheid komt terug in de diverse activiteiten. Bezoekers worden hier aan de hand van onder meer rondleidingen, lezingen, concerten, thematentoonstellingen en open dagen vertrouwder gemaakt met alle aspecten die begraafplaatsen in Nederland bieden. 

Erfgoed

Een begraafplaats is zoveel meer dan een sociale voorziening. Tijdens de Week van de Begraafplaats vertellen de vele enthousiaste medewerkers de bezoekers graag over de natuurwaarde en het historische belang van de begraafplaats. Bezoekers krijgen informatie over rituelen en kunstuitingen op de begraafplaats, maar ook over de mogelijkheden op het gebied van graven en asbestemmingen, onderhoud en kosten.

Duurzaamheid

Het thema van de derde Nederlandse Week van de Begraafplaats is duurzaamheid en dit komt terug in diverse activiteiten. Zo kunnen bezoekers bijvoorbeeld een wandeling maken over een natuurbegraafplaats, waar de kist duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar is. Ook zijn er op sommige locaties duurzame urnen te zien. Verder kan het publiek kennis maken met de eerste 100% elektrische rouwauto in Nederland en is er een imker die vertelt over de toegevoegde waarde van bijen op begraafplaatsen.

Vertrouwd

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Yarden doet met zes locaties mee aan de Week van de Begraafplaats. Iedere locatie heeft een eigen, zeer afwisselend programma. Wij ondersteunen dit initiatief van harte omdat het een mooie bijdrage levert aan onze doelstelling om een betekenisvol afscheid voor iedereen mogelijk te maken door nabestaanden te inspireren bij het organiseren van een persoonlijke afscheid. Want als nabestaanden met een goed gevoel terugkijken op het afscheid, helpt dat bij hun rouwproces. We laten het publiek graag ervaren wat er zoal op een begraafplaats gebeurt, ook achter de schermen. En daarnaast is een begraafplaats vaak een mooie en rustgevende omgeving, die inspirerend en troostvol kan zijn.’

Kom langs

U bent van harte welkom om een kijkje te nemen bij één van onze deelnemende locaties. Kijk welke begraafplaatsen meedoen en welke activiteiten zij organiseren.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden