Eerste paal crematorium Hoogeveen de grond in

1 juli 2016
Yarden bouwt haar 25ste crematorium in Hoogeveen. De eerste palen zijn de grond in en verwacht wordt dat in 2017 de eerste uitvaarten er plaatsvinden.
Crematorium en uitvaartcentrum in Hoogeveen

‘Feeling Environment’

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging van Yarden:‘Wij zijn erg trots dat de eerste paal nu in de grond zit. We hopen met de bouw te voldoen aan de wensen van de bewoners van Hoogeveen om een eigen crematorium in de buurt te hebben.In het nieuwe uitvaartcentrum en crematorium Hoogeveen wordt het ‘Feeling Environment’-concept toegepast. Hierbij wordt bij de bouw en de inrichting van het gebouw zoveel mogelijk rekening gehouden met de emoties van bezoekers door te werken met warme kleuren, geuren en speciale verlichting. Hierdoor leveren het gebouw en de omgeving een bijdrage aan een goed afscheid. Dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

24-uurs opbaarkamers

Het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum beschikt over vijf 24-uurs opbaarkamers, een familiekamer en een verzorgingsruimte. ’Nabestaanden mogen deze 24-uurs kamers inrichten met bloemen, persoonlijke bezittingen, foto’s en tekeningen, zodat hun dierbare door herinneringen wordt omringd. De kamer is via een exclusieve ingang op elk moment van de dag te bereiken. Nabestaanden kunnen hun overleden dierbare dus op elk gewenst moment bezoeken’, aldus Sabrina Franken.

Natuurlijke uitstraling

Het glooiende terrein van het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum wordt zo ingericht dat er op de kavel een natuurlijke route naar het gebouw ontstaat.Een binnentuin zorgt er straks voor dat de natuur ook binnen te zien en te ervaren is. Het terrein en gebouw vormen straks één geheel met de bestaande begraafplaats. Daarnaast wordt er modulair gebouwd. Dit houdt in dat de functionaliteit van het gebouw in de toekomst eenvoudig is aan te passen. Ook wordt de aula voorzien van audiovisuele apparatuur, waarmee op verzoek van nabestaanden beeld- en/of geluidsopnames gemaakt kunnen worden.

Het ontwerp van het crematorium en het uitvaartcentrum is van architectenbureau Panoptic. Zij hebben ook andere Yarden-locaties ontwikkeld.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden