Gerenoveerd Crematorium Haarlem weer klaar voor de toekomst

13 mei 2019
Het Crematorium Haarlem is na een ingrijpende renovatie heropend en weer helemaal van deze tijd. Tijdens de verbouwing bleef het gebouw aan de Vergierdeweg in Haarlem gewoon in bedrijf. Deze week is de metamorfose voltooid. U bent van harte welkom op onze Open Dag op zaterdag 25 mei van 12.00 - 15.00 uur.
Crematorium Haarlem

Crematorium in nieuw jasje

In november 2016 werd de aula gesloten omdat de houten dakconstructie als onveilig werd beoordeeld. Door de bestaande houten spanten te vervangen door nieuwe spanten van hardhout, is de aula weer solide. 

Het hele pand is ingericht volgens het Feeling Environment-concept. Dit gaat uit van een optimale vormgeving en inrichting waarmee vrijwel iedereen een aangename sfeer ervaart. Kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden sluiten daarbij aan op de emoties van de bezoekers.

De aularuimte is sfeervol ingericht. Zo zijn de houten stoelen vervangen door comfortabele banken. De zitcapaciteit is uitgebreid tot 150 personen, daarnaast kunnen er met gemak nog eens 100 personen staan. Ook de overige ruimtes zoals het restaurant en de ruimte waar een (nieuwe) crematieoven staat, zijn onder handen genomen. ‘Het is een trend dat nabestaanden bij het afscheid van hun dierbare in de ovenruimte aanwezig willen zijn’, zegt locatiemanager Floris Jansen. ‘Daar hebben we rekening mee gehouden bij de inrichting.’ 

Buitenaula en buitenterras voor condoleances

In het crematorium is een koelcel bijgebouwd waardoor overledenen opgebaard kunnen worden in het crematorium. Jansen: ‘Alle dienstverlening is nu onder één dak. Nabestaanden hoeven niet meer naar een uitvaartcentrum op een andere locatie. Een voordeel is dat zij, als ze willen, kort voor de plechtigheid zelf de kist kunnen sluiten.’ Nieuw is ook de mogelijkheid om de afscheidsplechtigheid buiten te houden. De binnentuin naast de aula biedt nu ruimte aan tachtig zitplaatsen en net zoveel staanplaatsen. Het buitenterras krijgt verwarming en de buitenaula is voorzien van schaduwdoeken.

Open Dag

Crematorium Haarlem organiseert op zaterdag 25 mei tussen 12.00 en 15.00 uur een Open Dag. U bent van harte welkom om een kijkje voor en achter de schermen te nemen. Alle ruimtes zijn toegankelijk. Ook het restaurant is geopend voor een hapje en een drankje.

Bezoekadres: Vergierdeweg 271, Haarlem.
Voor meer informatie over de Open Dag? Neemt u dan contact op via e-mail: cre.haarlem@yarden.nl of telefoon: 088 927 2360.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden