Herdenkingsdienst 50 jaar FC Utrecht

1 juli 2020
Op 30 juni jl. vond op het FC Utrecht strooiveld op de Yarden locatie Utrecht Daelwijck een sfeervolle en indrukwekkende plechtigheid plaats. FC Utrecht herdacht, aan de vooravond van het vijftigjarig bestaan, in kleine kring de overledenen uit de geschiedenis van de club.

Herdenking

Het strooiveld, waar de herdenking plaatsvond, is een speciaal ingerichte plek voor supporters van de Utrechtse voetbalclub. Compleet met het heilige gras uit Stadion Galgenwaard en voorzien van vier rood-witte stoeltjes uit het stadion. Verbinding stond centraal bij het moment van herdenking.

Teun den Hartog, voorzitter van de Supportersvereniging FC Utrecht, spreekt namens de supporters en de andere geledingen binnen FC Utrecht. Hij herdenkt hen die helaas geen getuige meer mogen zijn van het vijftigjarig bestaan van FC Utrecht. “Maar”, zei hij, “ze zijn er toch een beetje bij. Want supporter van FC Utrecht ben je je hele leven en ook daarna.”

Maatschappelijke betrokkenheid

Harm Kamphuis benadrukte namens Yarden dat hij, net als FC Utrecht, maatschappelijke betrokkenheid en verantwoordelijkheid serieus neemt en daarom met overtuiging het FC Utrecht-strooiveld en de herdenking een warm hart toedraagt. Het strooiveld is er, riep Kamphuis in herinnering, gekomen op persoonlijk initiatief van Marijke Hobbij (oud-medewerker van Yarden). Zij legde een krans namens Yarden.

Verbindende rol

Cas Hoogendoorn, jeugdkeeper in de opleiding van FC Utrecht, las vergezeld door zijn opa een gedicht voor, waarin hij liet blijken hoeveel de club nu al voor hem en zijn familie betekent en dat de club zorgt voor verbinding. Waarop de burgemeester van Utrecht, Jan van Zanen, vervolgde in zijn allerlaatste optreden voor zijn afscheid van Utrecht: “FC Utrecht pakt haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en speelt daarmee in de Utrechtse gemeenschap een belangrijke en verbindende rol."

Thijs van Es, Algemeen Directeur van FC Utrecht, wees op de uiteenlopende emoties die de FC Utrecht-gemeenschap met elkaar deelt. “Het is juichen en grote blijdschap bij een overwinning, maar ook het gezamenlijke verdriet bij het overlijden van een jonge supporter”, zei Van Es. “Ook daarin ligt onze rol als verbinder.”

Strooiveld voor overleden clubsupporters

Sinds de opening van het FC Utrecht-strooiveld in 2017 is een nauwe samenwerking ontstaan tussen Yarden en FC Utrecht. Yarden is maatschappelijk partner van de Utrechtse voetbalclub. Op het strooiveld kunnen nabestaanden van FC Utrecht-supporters de as van hun overleden dierbare verstrooien en herdenken in een omgeving die het vertrouwde FC Utrecht gevoel uitstraalt.

Meer weten? Bekijk de video van het herdenkingsmoment.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden