Nieuwe eigentijdse voorzieningen in yardenhuis van Reestborgh

12 januari 2017
Yardenhuis van Reestborgh in Meppel wordt op zaterdag 21 januari 2017 heropend.
Het Crematorium en Uitvaartcentrum Reestborgh in Meppel heeft eigentijdse voorzieningen en een warme uitstraling.

De afgelopen maanden is het yardenhuis van Reestborgh in Meppel verbouwd en is het interieur geheel vernieuwd. Ook heeft de locatie nieuwe voorzieningen gekregen, zoals een moderne koffielounge en een volledig nieuwe projectiewand met een prachtig landschap van het Reestdal.

Op de dag van de heropening kan iedereen de vernieuwde locatie bekijken. De dag staat in het teken van uitvaartwensen.

Warmte, licht en openheid

Locatiemanager Raymond de Kock: ‘Ons crematorium en uitvaartcentrum in Meppel is compleet aangepast aan de wensen van deze tijd. Alle ruimtes zijn ingericht volgens het concept Feeling Environment van Yarden, waarin kleuren, licht en openheid een hoofdrol spelen. Hierdoor heeft het gebouw een warme en vriendelijke uitstraling gekregen. In de ceremonieruimte staat een nieuwe projectiewand waarop beelden van dierbaren getoond kunnen worden. En de koffielounge -de voormalige koffiekamer- heeft een eigentijdse uitstraling gekregen met een gevarieerder horeca-aanbod.’

Programma open dag 21 januari

Op zaterdag 21 januari kan iedereen een kijkje nemen op de vernieuwde locatie aan de Edison 1 in Meppel. Er is een uitgebreide informatiemarkt, er is live muziek en bezoekers kunnen een rondleiding krijgen voor en achter de schermen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de ovenruimte opengesteld op deze dag. Verder kunnen mensen vragen stellen en hun laatste wensen bespreken en vastleggen.

Wensenbank

Ook is er op de open dag een filmpje te zien over de uitvaartwensenbank. Op donderdag 1 december 2016 stond de wensenbank tussen de marktkramen aan het Kerkplein in Meppel. De Kock: ‘Een aantal inwoners uit Meppel heeft op deze bank zijn of haar uitvaartwensen met een dierbare besproken. Behalve dat bezoekers dit filmpje kunnen bekijken, kunnen zij op 21 januari ook zelf plaatsnemen op de wensenbank om hun laatste wensen te delen.

Wilt u begraven of gecremeerd worden? Moet er koffie met thee worden geserveerd of liever bier met bitterballen? En zal het Ave Maria te horen zijn of een nummer van Bløf? We willen mensen graag informeren over wat er allemaal mogelijk is rondom de laatste wensen en het afscheid. Want een goed afscheid is belangrijk voor het verwerken van het verlies van een dierbare.’


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden