Inschrijving Yarden Afscheidsprijs geopend

24 mei 2017
Yarden is op zoek naar grensverleggende ideeën op gebied van afscheid en rouw, voor de Afscheidsprijs 2017. De inschrijving voor deze bijzondere prijs is gesloten.
Yarden Afscheidsprijs Publieksprijs 2015

Originele, grensverleggende en/of taboedoorbrekende ideeën of initiatieven met betrekking tot (praten over) de dood en het afscheid maken kans op de Afscheidsprijs 2017 van uitvaartorganisatie Yarden. Iedereen met een goed idee mag deelnemen. Met de Afscheidsprijs maakt Yarden de dood bespreekbaar en blijft de uitvaartorganisatie aansluiten op veranderende wensen die een persoonlijk afscheid mogelijk maken. Er waren 2 prijzen te winnen: de Publieksprijs en de Juryprijs, beide een geldbedrag van € 7.500.

De dood leeft

Derck van der Vegte, voorzitter Vereniging Yarden: ‘Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken, verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen - van consument tot professional -  die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.’

Afscheidsprijs 2017

Yarden organiseerde de Afscheidsprijs in 2017 voor de 8e keer. Op de website afscheidsprijs.nl konden deelnemers hun ideeën en/of initiatieven indienen tot en met zaterdag 1 juli 2017, 17.00 uur. Daarna werd het publiek via de media opgeroepen te stemmen op de inzendingen. Stemmen kon tot en met donderdag 31 augustus 2017, 17.00 uur. De winnaars van de Publieks- én de Juryprijs zijn bekend gemaakt tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag (voor vrijwilligers van Vereniging Yarden) op zaterdag 16 september 2017 in het Planetarium in Amsterdam.

Vakjury Afscheidsprijs

De vakjury bestond uit:

  • Jan Mokkenstorm, psychiater en directeur van 113 Zelfmoordpreventie, 
  • Yvon van der Pijl, associate professor Culturele Antropologie Universiteit Utrecht,
  • Serge Evers, directeur Yarden Uitvaartverzekeringen
  • Margo de Kok, lid Hoofdbestuur Vereniging Yarden.

Zij nomineerden voor de Juryprijs 3 inzendingen waaruit ze een winnaar hebben gekozen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden