Inschrijving Yarden Afscheidsprijs geopend

24 mei 2017
Yarden is op zoek naar grensverleggende ideeën op gebied van afscheid en rouw. De inschrijving voor deze bijzondere prijs is geopend.
Yarden Afscheidsprijs Publieksprijs 2015

Uitvaartorganisatie Yarden heeft de inschrijving geopend voor de Afscheidsprijs 2017. Originele, grensverleggende en/of taboedoorbrekende ideeën of initiatieven met betrekking tot (praten over) de dood en het afscheid maken kans op deze prijs. Iedereen met een goed idee mag deelnemen. Met de Afscheidsprijs maakt Yarden de dood bespreekbaar en blijft de uitvaartorganisatie aansluiten op veranderende wensen die een persoonlijk afscheid mogelijk maken. Er zijn 2 prijzen te winnen: de Publieksprijs en de Juryprijs. Beide bestaan uit een geldbedrag van € 7.500.

De dood leeft

Derck van der Vegte, voorzitter Vereniging Yarden: ‘Het levenseinde, de uitvaart en de rouwverwerking zijn zeer persoonlijk en de manier waarop we er tegenaan kijken, verandert constant. Wij willen met onze dienstverlening zo goed mogelijk aansluiten op de wensen vanuit de maatschappij. Dus mensen - van consument tot professional -  die bijvoorbeeld een product, dienst, activiteit of onderzoek missen op het gebied van de dood en het afscheid, of een origineel idee hebben om de dood bespreekbaar te maken, nodigen we van harte uit deel te nemen aan de wedstrijd.’

Afscheidsprijs 2017

Yarden organiseert de Afscheidsprijs dit jaar voor de achtste keer. Op de website afscheidsprijs.nl kunnen deelnemers hun ideeën en/of initiatieven indienen tot en met zaterdag 1 juli 2017, 17.00 uur. Daarna wordt het publiek via de media opgeroepen te stemmen op de inzendingen. Stemmen kan tot en met donderdag 31 augustus 2017, 17.00 uur. De winnaars van de Publieks- én de Juryprijs worden tijdens de Landelijke Vrijwilligersdag (voor vrijwilligers van Vereniging Yarden) op zaterdag 16 september 2017 in het Planetarium in Amsterdam bekend gemaakt.

Vakjury Afscheidsprijs

De vakjury bestaat uit:

  • Jan Mokkenstorm, psychiater en directeur van 113 Zelfmoordpreventie, 
  • Yvon van der Pijl, associate professor Culturele Antropologie Universiteit Utrecht,
  • Serge Evers, directeur Yarden Uitvaartverzekeringen
  • Margo de Kok, lid Hoofdbestuur Vereniging Yarden.

Zij nomineren voor de Juryprijs 3 inzendingen waaruit ze een winnaar kiezen.

Inzenden idee Afscheidsprijs


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden