Kleding schenken aan Leger des Heils geeft erfenis betekenis

13 december 2016
Sinds de samenwerking met Leger des Heils ReShare is er al 1.500 kilo kleding ingezameld via inzamelboxen in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden.
Simon Smedinga (operationeel directeur bij het Leger des Heils) krijgt de check met hoeveel kleren er opgehaald zijn overhandigd door Sabrina Franken (directeur Uitvaartverzorging bij Yarden)

De samenwerking tussen uitvaartorganisatie Yarden en Leger des Heils ReShare is daarmee een groot succes. Met de ingezamelde kleding zijn 450 mensen geholpen. Door het hergebruik van de kleding biedt Leger des Heils ReShare ondersteuning aan hulpbehoevenden. En nabestaanden geven de kleding van hun overleden dierbaren hiermee een tweede leven. De inzamelboxen staan in alle uitvaartcentra en crematoria van Yarden.

Doneer warme winterkleren

Simon Smedinga, operationeel directeur Leger des Heils ReShare: ‘Mensen helpen die het moeilijk hebben, dat is waar het Leger voor staat. Door de samenwerking met Yarden hebben we hier nog beter invulling aan kunnen geven. Door de inzamelingsacties bij de verschillende uitvaartcentra en crematoria hebben we al 450 mensen kunnen helpen met ingezamelde kleding. Via deze weg wil ik iedereen die daar aan heeft meegeholpen hartelijk bedanken. Tegelijkertijd wil ik Nederland oproepen om juist nu extra winterkleding te doneren. Daar hebben wij momenteel erg veel behoefte aan. Mensen kunnen er zeker van zijn dat de kleding bij ReShare een goede bestemming krijgt.’

Een goed afscheid helpt je verder

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Nabestaanden blijven vaak achter met kleding van hun overleden dierbare. Onze uitvaartverzorgers merken in de dagelijkse praktijk dat nabestaanden het soms moeilijk vinden om afstand te doen van deze kleding en zoeken naar een nieuwe bestemming. Daar willen wij graag bij helpen. Met deze samenwerking maken Yarden en het Leger des Heils het doneren van kleding laagdrempeliger. Door kleding van de overledene een betekenisvol 2e leven te geven, kan het voor nabestaanden draaglijker worden om afscheid te nemen. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Leger des Heils

Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Het Leger des Heils wil mensen die kans geven. Daarom komen ze op voor mensen die geen helper hebben. Als je hulp nodig hebt, zijn zij er voor je. Wie je ook bent. Het leger des Heils zamelt al meer dan 100 jaar gebruikte kleding en textiel in. Jaarlijks hergebruikt ReShare zo’n 24 miljoen kilo kleding. Deze kleding wordt voor een deel gratis weggegeven aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland. In 2015 zijn bijvoorbeeld tal van vluchtelingen geholpen. Er staat altijd een noodvoorraad klaar. Daarnaast wordt de kleding verkocht aan textielsorteerbedrijven of tegen sociale prijzen verkocht in de eigen tweedehandskledingwinkels. Met de opbrengst van deze kleding wordt het hulpaanbod van het Leger des Heils ondersteund. Denk aan jeugdzorg, arbeidsre-integratie en opvang voor tienermoeders en daklozen.


De kledinginzamelingsactie van Yarden voor Leger des Heils is inmiddels verlopen.

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden