Locaties open op Valentijnsdag

6 februari 2017
Op Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) zijn op veel van onze locaties herinneringsbijeenkomsten. We bieden de gelegenheid te geven stil te staan bij uw overleden geliefden.
Herinner uw dierbare(n) tijdens een herinneringsbijeenkomst

Nederlanders nemen vaak te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf hier niet altijd de ruimte voor. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Uitvaartorganisatie Yarden organiseert daarom op Valentijnsdag (dinsdag 14 februari) herinneringsbijeenkomsten op haar uitvaartlocaties om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij dit verlies. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

Per dag verliezen 150 Nederlanders hun partner 

Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen in Nederland hun geliefde. Dat betekent dat er dagelijks gemiddeld 150 mensen zijn die hun partner kwijtraken. Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het verdere leven van nabestaanden. Omgaan met een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland dan ook 170 dagen.

‘Liefde is sterker dan de dood’

Ron Bavelaar, directievoorzitter van Yarden: ‘Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft de liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van je leven is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij op dinsdag 14 februari opnieuw onze deuren. Op onze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Vereniging Yarden, net als mensen die elders verzekerd zijn.’

Zoek een locatie in uw buurt


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur