Medewerker Yarden wordt franchisenemer

22 augustus 2013
Vanaf 1 september 2013 is Birgit Boer geen uitvaartverzorger meer bij Yarden, maar gaat ze verder als franchisenemer in het gebied Zutphen, Voorst en Brummen. Vanaf dat moment gaat zij werken onder de naam Yarden & Lucía Uitvaartzorg Zutphen en omstreken.

22 augustus 2013

“Ik ben erg blij dat Yarden mij deze kans heeft geboden”, zegt Birgit. “Toen ik hoorde dat het gebied rondom Zutphen franchisegebied zou worden, ben ik boos naar mijn manager gestapt. Ik begreep niet waarom juist dit gebied, wat mijn werkgebied was als uitvaartverzorger, nu franchisegebied moest worden. Toen de manager mij uit had laten razen, zei hij ”we hadden eigenlijk de hoop dat jij hier franchisenemer zou willen worden”. “Ik keek hem verbaasd aan, maar werd gelijk enthousiast bij de gedachte. Na een paar (ook pittige) gesprekken heb ik dan ook vol trots de franchiseovereenkomst getekend.”

Birgit is al meer dan 15 jaar werkzaam in de uitvaartbranche in verschillende functies en bij verschillende uitvaartondernemingen. Daarvoor werkte Birgit in de horeca, maar dat bracht haar niet wat ze wilde. “Ik verlangde naar meer diepgang en langer contact met klanten. Het werken in de uitvaartbranche is afwisselend, je hebt contact in alle lagen van de bevolking en is op veel meer vlakken servicegericht, dan ik heb ervaren in de horeca. Voor mij is elke uitvaart weer een nieuwe uitdaging, omdat ik zeker niet volgens een standaard procedure werk. Ik heb bijvoorbeeld ook geen voorbeeldteksten voor rouwbrieven bij me, maar stel iedere keer, samen met de nabestaanden, een persoonlijke tekst op”.

Yarden Franchise is erg blij met de komst van Birgit. “We kennen Birgit als een enthousiaste en zeer dienstverlenende uitvaartverzorger”, zegt Ben Buitelaar, manager Yarden Franchise. “Kwaliteit staat bij haar hoog in het vaandel. Het is prettig dat we iemand binnen de club hebben die ook bekend is met een stuk geschiedenis van Yarden.”

Ondanks haar ruime ervaring als uitvaartverzorger vindt Birgit de overstap naar zelfstandig ondernemer erg spannend. “Het was voor mij logisch dat als ik voor mezelf zou beginnen, ik dit als franchisenemer wilde doen bij de club waarvoor ik al zoveel jaren met plezier werk. En ik ben blij dat ik straks zelf nog meer invulling kan geven aan een uitvaart en mogelijk meer tijd kan besteden aan nabestaanden. Toch blijft het spannend of ik mijn uiteindelijke droom ga verwezenlijken. Want uiteindelijk wil ik een kleinschalig bedrijf hebben dat, samen met een mooie huiselijke opbaarlocatie, bekend staat om haar kwaliteit. Dit moet mijn kindje worden, waarvan ik hoop dat het in de komende jaren gestaag gaat groeien.”

Yarden & Lucía Uitvaartzorg Zutphen en omstreken start vanaf 1 september 2013 in de gemeenten Zutphen, Voorst en Brummen.

Ben Buitelaar, Manager Franchise


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden