Meeste Nederlanders overleden vorig jaar in winter

26 januari 2016
In 2015 is een relatief groot aantal Nederlanders gestorven. Het aantal sterfgevallen is in 3 jaar niet zo hoog geweest.
Rouwstoet in winter met sneeuw

Zondag ook voor de dood een rustdag

In 2014 lag het aantal overledenen (5%) aanzienlijk lager. De meeste mensen overleden vorig jaar in de wintermaanden (28%). Al drie jaar lang sterven de minste mensen op zondag. Dit blijkt uit het aantal overlijdensmeldingen bij Uitvaartorganisatie Yarden.

Grafiek aantal overledenen per maand

Grafiek overlijdingsmeldingen bij uitvaartorganisatie Yarden

Piek op vrijdag

Ten opzichte van de laatste 3 jaar zijn er afgelopen jaar in de wintermaanden relatief veel mensen gestorven. Net als 3 jaar geleden hadden we ook nu in dezelfde periode te maken met een griepgolf. Opvallend is dat er vorig jaar veel mensen (15,1%) op vrijdag zijn overleden. Op zondag is het aantal mensen dat sterft juist erg laag (13,5%). Dit is al drie jaar het geval. In de zomermaanden overlijden er relatief weinig mensen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden