Moederdag na verjaardag en sterfdag belangrijkste dag om te herinneren

2 mei 2016
Ruim een kwart van de Nederlanders herinnert hun dierbaren op speciale dagen. Na de verjaardag en sterfdag is Moederdag de belangrijkste dag hiervoor. Dat blijkt uit onderzoek van Yarden naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart en rouw.
Samen in alle rust afscheid nemen

Omdat Moederdag voor veel mensen zo'n belangrijke dag is om te herinneren, openen wij op Moederdag (zondag 8 mei) de deuren van al onze crematoria. Hiermee bieden wij nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herinneren.

Juist op dagen als Moederdag is het gemis vaak extra groot.

Ron Bavelaar, Directievoorzitter Yarden

Blijven herinneren

Ron Bavelaar, Directievoorzitter van Yarden: 'Het verlies van een dierbare heeft een enorme impact op je leven, zeker wanneer het je (groot)moeder betreft. Juist op dagen als Moederdag is het gemis vaak extra groot. Door regelmatig het afscheid te herinneren en je dierbare te herdenken zien we dat nabestaanden beter kunnen omgaan met het verlies en met hun verdriet. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder. Daarom nodigen wij op Moederdag nabestaanden uit om in onze crematoria een herinneringsbijeenkomst bij te wonen.'

Moederdag

Yarden doet met de Afscheidsmonitor elk half jaar onderzoek onder de Nederlandse bevolking naar trends en ontwikkelingen op het gebied van verlies, afscheid, uitvaart en rouw.

Uit deze Afscheidsmonitor blijkt dat Nederlanders hun dierbare voornamelijk herinneren door af en toe aan diegene te denken (70 %), d.m.v. een foto van de overledene (50 %) of door diegene op een speciale dag te herinneren (27 %). Hierbij zijn de verjaardag (70 %), de sterfdag (57 %) en Vader- en Moederdag (25 %) de meest ‘favoriete’ dagen. Daarom openen wij juist op Moederdag de deuren van onze uitvaartlocaties in het hele land.

Herinneringsbijeenkomsten met Moederdag

Yarden organiseert 4 keer per jaar vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten; op Valentijnsdag, Vader- en Moederdag en rond Allerzielen. Tijdens deze bijeenkomsten wordt bezoekers de gelegenheid geboden om stil te staan bij het verlies van een dierbare.

Aanstaande zondag 8 mei openen verschillende locaties in het land de deuren voor een bijzondere herinneringsbijeenkomst. Op deze herinneringsbijeenkomst is uiteraard iedereen meer dan welkom.

Zoek een locatie bij u in de buurt


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden