Duurzaam begraven op eerste natuurbegraafplaats Randstad

28 april 2015
Yarden opent op 1 mei haar eerste natuurbegraafplaats op Begraafplaats en Crematorium IJsselhof in Gouda. Hiermee is de eerste natuurbegraafplaats in de Randstad een feit.
Bomen op Natuurbegraafplaats Gouda IJsselhof

Natuurbegraafplaats

Op een natuurbegraafplaats wordt de overledene in de vrije natuur begraven. De gedachte hierachter is dat wat uit de natuur komt, ook terug gaat naar de natuur. Op 2 mei kunnen geïnteresseerden een kijkje komen nemen. U bent van harte welkom!

Duurzaam

Martin Vijverberg, locatiemanager van IJsselhof: “Duurzaamheid staat bij ons écht centraal. Bij een begrafenis op de natuurbegraafplaats dient de kist duurzaam geproduceerd en biologisch afbreekbaar te zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan wilgentenen, bamboe, bananenblad of ongelakt inheems hout. Een mooi en natuurlijk alternatief voor een kist is de opbaarplank met bijvoorbeeld een lijkwade gemaakt van Nederlandse schapenwol.”

Natuurlijk materiaal

“Ook de kleding van de overledene dient van natuurlijke materialen gemaakt te zijn zoals wol, katoen, linnen of zijde. De natuurbegraafplaats is een prachtig aangelegd park, waar mensen alle gelegenheid hebben om te wandelen, te rusten en te herdenken.”

Graf en grafmarkering

Op de natuurbegraafplaats kunnen bezoekers dierbaren in een natuurlijke omgeving begraven en gedenken. Afhankelijk van het soort graf dat men kiest, wordt deze plek aangeduid met een heester of bedekt met kruiden en bloemen.

Bloem plukken

Het is niet toegestaan om zelf meegebrachte bloemen neer te leggen op het graf. Wel kunnen bezoekers ter plaatse een mooie bloem plukken en deze op het graf leggen. Het terrein is een halve hectare groot, met ruimte voor 600 graven.

Open dag 2 mei

Op zaterdag 2 mei kunt u een kijkje komen nemen. Van 11.00 tot 16.00 uur staan de poorten van zowel de begraafplaats als het crematorium IJsselhof voor u open. Maak kennis met het fenomeen ‘natuurlijk begraven’. Er is ruimte om vragen te stellen.

Meer over Yarden IJsselhof in Gouda


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden