Nederlander gunt zichzelf geen rouwtijd

12 februari 2018
Verlies extra zwaar op Valentijnsdag.
Afscheid met rode rozen - Herinneringsweken Yarden

Nederlanders krijgen vaak te weinig tijd om te rouwen om hun overleden geliefde. Achterblijvers gunnen zichzelf hier niet altijd de ruimte voor, zo blijkt uit eerder onderzoek van de Yarden Afscheidsmonitor. Dit heeft grote impact op hun verdere leven. Uitvaartorganisatie Yarden organiseert daarom op Valentijnsdag (woensdag 14 februari) herinneringsbijeenkomsten op de uitvaartlocaties om mensen de gelegenheid te geven stil te staan bij het verlies. Hierbij staat het thema ‘Liefde is sterker dan de dood’ centraal.

Elke dag verliezen 150 Nederlanders hun partner

Jaarlijks verliezen ongeveer 55.000 mensen in Nederland hun geliefde. Dat betekent dat er dagelijks gemiddeld 150 mensen zijn die hun partner kwijtraken. Het verliezen van een geliefde heeft enorme gevolgen voor het verdere leven van nabestaanden. Omgaan met een groot verlies is letterlijk zwaar werk en vergt veel energie, zowel lichamelijk als geestelijk. De gemiddelde verzuimduur bij rouw is in Nederland dan ook 170 dagen.

‘Liefde is sterker dan de dood’

Sabrina Franken,  directeur Uitvaartverzorging van Yarden: ‘Juist op Valentijnsdag kan het gemis van een geliefde zwaar voelen, want ondanks het overlijden blijft de liefde altijd levend. Een begrafenis of crematie is niet het einde van de relatie. En juist omdat een overleden geliefde altijd onderdeel blijft uitmaken van je leven is het goed om deze liefde op speciale dagen te herdenken. Om mensen op deze moeilijke dag bij te staan, openen wij op woensdag 14 februari opnieuw onze deuren. Op onze herinneringsbijeenkomsten is iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Vereniging Yarden, net als mensen die elders verzekerd zijn.’

Herinneringsbijeenkomsten in heel Nederland

Op de vrij toegankelijke herinneringsbijeenkomsten kunnen mensen samen hun geliefde herdenken met muziek en ter nagedachtenis een kaars aansteken. Kijk voor meer informatie over een herinneringsbijeenkomst bij u in de buurt op: www.yarden.nl/herinneren.

Zoek een bijeenkomst in uw buurt


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden