Nieuw-/verbouw Crematorium Haarlem

17 juli 2017
Na bouwtechnisch onderzoek is om veiligheidsredenen besloten om de grote aula niet meer te gebruiken. Deze wordt afgebroken en vervangen door een nieuwe aula. Tijdens de nieuw-/verbouw is het crematorium gewoon in gebruik.

Na bouwtechnisch onderzoek is eind 2016 besloten om de aula van het Yarden Crematorium Haarlem aan de Vergierdeweg tot nader bericht niet te gebruiken. Het bouwtechnisch rapport stelt dat bij zeer zware weersomstandigheden het gebouw verzwakt kan raken waardoor er een onveilige situatie kan ontstaan voor de bezoekers en medewerkers. Dit willen wij uiteraard voorkomen.

Waar vinden afscheidsplechtigheden plaats?

Voor afscheidsplechtigheden wordt sindsdien uitgeweken naar andere ruimtes in het crematorium zoals de familiekamer en de belangstellendenruimte, waar een kleine aula gecreëerd is om met maximaal 60 personen een afscheidsplechtigheid bij te wonen. Voor grotere diensten wordt gebruik gemaakt van de aula’s van de begraafplaats. Het crematorium is verder volledig operationeel, de maatregel treft uitsluitend de aula.

Wat zijn de plannen voor Crematorium Haarlem?

Inmiddels is besloten om de aula af te breken en te vervangen door een nieuwe aula. Ook de belangstellendenruimte, de familiekamer en de koffiekamer worden afgebroken en vervangen. De overige delen van het crematorium blijven intact. De voorbereidingen voor sloop, nieuw-/verbouw zijn in volle gang. In overleg met gemeente, Welstand en vergunninghouders wordt het programma van eisen opgesteld.

Na akkoord van Welstand (naar verwachting in het laatste kwartaal van 2017) kan het ontwerp worden voorbereid voor de aanvraag omgevingsvergunning, die in het eerste kwartaal van 2018 wordt verwacht. Daarna kan worden gestart met sloop en nieuw-/verbouw.

We doen ons uiterste best om tijdens de nieuw-/verbouw de crematies door te laten gaan. Uiteraard kunnen de plechtigheden dan ook blijven plaatsvinden in de aula's van de twee aangrenzende begraafplaatsen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur