Nieuwbouw voor Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen

3 april 2017
Het Yarden Uitvaartcentrum, Crematorium en Begraafplaats Nieuw Eykenduynen wordt gesloopt. De gebouwen maken plaats voor een nieuw multifunctioneel centrum.
Yarden bouwt op Nieuw Eykenduynen een modern, nieuw multifunctioneel centrum met ruimtes voor plechtigheden, opbaringen en horecafaciliteiten.

Het terrein van Nieuw Eykenduynen is aan vernieuwing toe. Niet in de laatste plaats omdat het historische pand Hoeve Ysendoorn constructief in een slechte staat is. Renovatie is niet meer mogelijk en het gebouw moet volledig worden gesloopt.

“Met pijn in ons hart nemen we afscheid van de oude Hoeve, een fantastisch mooi historisch pand met veel geschiedenis. We hebben uitgebreid onderzoek laten doen naar de mogelijkheden van restauratie, maar helaas was slopen de enige optie. Wij betreuren dit zeer, maar de veiligheid van onze bezoekers gaat voor. Die veiligheid kunnen wij niet meer garanderen”, vertelt Mascha Groenewegen, locatiemanager van het crematorium. 

Multifunctioneel centrum

Yarden bouwt een modern, nieuw multifunctioneel centrum met ruimtes voor plechtigheden, opbaringen en horecafaciliteiten. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd. Het cremeren zal na opening van het nieuwe pand plaatsvinden in yardenhuis Ockenburgh in Den Haag.

In het nieuwe pand komen nieuwe mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra bewassingsruimte speciaal voor rituele bewassingen. “Dit deel van Den Haag kent vele culturen. De vraag naar deze faciliteiten is groot. Het is fijn dat we daar straks onze bezoekers in kunnen voorzien.” Naast de bewassingruimte komt er ook een uitvaartlounge, die gebruikt kan worden om na afloop van een plechtigheid rustig na te kunnen praten en herinneringen op te halen.  

Bereikbaar voor begrafenissen

De verwachting is dat Nieuw Eykenduynen aan het einde van dit jaar de deuren weer kan openen. De begraafplaats blijft gewoon bereikbaar voor begrafenissen en bezoek. Voor plechtigheden en crematies wordt nu gebruikgemaakt van de faciliteiten van yardenhuis Ockenburgh in Den Haag en yardenhuis van Rijswijk in Rijswijk.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden