Nieuwe begraafvorm Beukenhof

6 januari 2015

De mooie, parkachtige begraafplaats Beukenhof, aan de rand van Schiedam, biedt de nieuwe begraafvorm: 'algemeen één-diep'. Deze vorm tussen onder- en bovengronds begraven, komt vooral in zuidelijke landen al veel voor en biedt een goed alternatief voor mensen die geen particulier graf willen, maar wel meer inspraak in de grootte en vorm van het grafmonument.

"Deze vorm is voor nabestaanden ook een middenweg tussen particulier en algemeen begraven. Net als bij een gewoon algemeen graf is de grafrust termijn 15 jaar. In tegenstelling tot bij particuliere graven, kan deze niet verlengd worden. Het grote verschil met een gewoon algemeen graf is dat in dit graf slechts 1 persoon wordt begraven", aldus Henk Kroon, locatiemanager Beukenhof bij Yarden.

Grote keuzevrijheid

Omdat het graf niet met onbekenden gedeeld wordt, hebben de nabestaanden grote keuzevrijheid in de afmetingen en vorm van het monument. Henk Kroon: "Mensen kunnen zelf een plek op deze akker uitkiezen. We komen zo op meerdere manieren tegemoet aan de groeiende wens van nabestaanden om het afscheid van hun dierbare op een persoonlijke manier in te vullen."

Kosten

Voor deze vorm van begraven geldt een passende tariefstelling, die het midden houdt tussen de kosten voor een algemeen en een particulier graf. De nieuwe algemene graven liggen op een aparte akker van de begraafplaats. Binnen een betonnen omranding is hier een schone grondlaag aangebrach. Het grafonderhoud en het gebruik (binnen standaardtijden) van de aula en condoleanceruimte zijn in dit tarief inbegrepen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden