Nominaties Afscheidsprijs 2017 bekend

31 augustus 2017
De nominaties voor de Publieksprijs én de Juryprijs van de Yarden Afscheidsprijs 2017 zijn bekend. Voor elke prijs zijn 3 inzendingen genomineerd. De Afscheidsprijs 2017 is inmiddels uitgereikt
Genomineerden afscheidsprijs bekend

Wijziging nominaties Juryprijs

Er is een wijziging van de genomineerden voor de Juryprijs. De nominatie voor een inzending is ingetrokken omdat de deelname niet volgens het reglement is. De vakjury kiest voor de inzending 'Ik mis je in alle kleuren' als nieuwe genomineerde.

De Afscheidsprijsis op 16 september 2017 uitgereikt in het Planetarium te Amsterdam op de Landelijke Vrijwilligersdag voor vrijwilligers van Vereniging Yarden. Voor de 8e keer heeft Yarden de Afscheidsprijs uitgereikt aan het beste grensverleggende idee of initiatief rondom het levenseinde en het afscheid.

Juryprijs en Publieksprijs

De Afscheidsprijs kent 2 prijzen: de Juryprijs die door een deskundige jury wordt uitgereikt en de Publieksprijs, waarbij het publiek uit alle inzendingen de winnaar kiest. Voor elke prijs zijn er 3 genomineerden die in aanmerking komen voor de prijs.

De jury was in 2017 onder de indruk van het aantal inzendingen en de enorme diversiteit van de ingezonden initiatieven. In totaal waren er 131 inzendingen. Hieruit zijn er door de jury 3 genomineerd die stuk voor stuk inspirerend, grensverleggend en taboedoorbrekend zijn.

Genomineerden voor de Afscheidsprijs 2017

De volgende inzendingen waren genomineerd (in alfabetische volgorde):

Juryprijs

Uit de genomineerden is 1 prijswinnaar gekozen, die een geldbedrag van € 7.500 heeft ontvangen.

Publieksprijs

Uit de genomineerden is 1 prijswinnaar gekozen, die een geldbedrag van € 7.500 heeft ontvangen.

Op www.afscheidsprijs.nl staan alle genomineerde inzendingen (in willekeurige volgorde) voor zowel de Juryprijs als de Publieksprijs.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden