Burgemeester opent Yarden Huis van Brabant

17 april 2015
Burgemeester Huisman heeft het nieuwe crematorium in Oosterhout geopend. Het crematorium krijgt de naam ‘Yarden Huis van Brabant’, omdat het veel meer is dan een crematorium alleen.
Opening Yarden Huis van Brabant

Ontmoetingslocatie

Er was lokaal al lange tijd behoefte aan een locatie om passend afscheid te nemen binnen de eigen gemeente. Inwoners uit Oosterhout en omstreken kunnen door de opening van het Yarden Huis van Brabant nu in hun eigen gemeente op een gepaste manier afscheid nemen van hun dierbare.

Dierbare blijven herinneren

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: "Het afscheid houdt niet op na de uitvaart. Eigenlijk begint het dan pas. Het is voor nabestaanden belangrijk om hun dierbare te blijven herinneren. Ook op belangrijke dagen, zoals Valentijnsdag, Moederdag, Vaderdag, een verjaardag, feestdagen en de sterfdag. Door het afscheid regelmatig te herinneren en de dierbare te herdenken, zien we dat nabestaanden beter omgaan met de verwerking van het verlies en hun verdriet. Hierdoor zijn mensen beter in staat om hun verlies een plaats te geven en hun leven weer op te pakken.

Ook als iemand bijvoorbeeld weer een nieuwe relatie aangaat blijft een overleden dierbare altijd een rol spelen. Dat kan alleen als er op een goede manier afscheid wordt genomen en alles een plaats krijgt. Yarden geeft vanuit haar maatschappelijke functie invulling aan deze behoefte en noemt haar locatie in Oosterhout daarom ‘Yarden Huis van Brabant’. Wij bieden hier de inwoners uit Oosterhout en omstreken een ontmoetingslocatie, waar zij hun dierbaren kunnen herinneren en herdenken."

Lokale behoefte

Franken: "Het is belangrijk dat ook de omgeving waar het afscheid plaatsvindt zo goed mogelijk aansluit op de emoties van de bezoekers, zodat ook de ervaring van de uitvaartceremonie een positieve bijdrage levert aan het totale afscheid. Yarden Huis van Brabant is daarom volgens het 'Feeling Environment'-principe ingericht. Dit concept zorgt voor een optimale afstemming in alle ruimten van kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden die aansluiten op de emoties die nabestaanden en bezoekers ervaren."

Bij het gebouwontwerp van het Yarden Huis van Brabant is grote zorg besteed aan het faciliteren van een goed en waardig afscheid voor iedereen. Er is een comfortabel, hedendaags en toegankelijk gebouw ontstaan. YARDEN Huis Brabant is voorzien van de modernste technieken, gelegen in een groene omgeving.

Meer over Yarden Huis van Brabant in Oosterhout


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden