Samen eten, samen praten

25 oktober 2017
Yardenhuis van Rotterdam bijt spits af met allereerste Yarden Integratie Diner.
Eerste Yarden integratiediner

Schoonmaakbedrijf Asito startte 7 jaar geleden met het Nationaal Integratie Diner. Een prachtig evenement om mensen uit verschillende culturen onder het genot van een maaltijd bijeen te brengen en zo elkaars cultuur beter te leren kennen en begrijpen. Samen eten, samen praten. In alle culturen speelt eten een belangrijke rol en achter elk gerecht schuilt een verhaal. 

Surinaamse, Marokkaanse, Kaapverdische en Israëlische keuken

Dat is bij het Yarden Integratiediner ook gebleken. De vele bezoekers hadden elkaar genoeg te vertellen en de maaltijden gemaakt door ingehuurde koks uit de Surinaamse, Marokkaanse, Kaapverdische en Israëlische keuken lieten de bezoekers zich goed smaken. Daarnaast serveerden we heerlijke Hollandse hapjes.

Normaal gesproken is het bij het Nationaal Integratie diner de bedoeling dat mensen zelf gerechten meenemen en dan voor elkaar koken. Met het Yarden Integratie Diner is hier een afgeleide vorm van gemaakt. De maaltijden zijn in een professionele buitenkeukenopstelling bereid en gratis aangeboden aan de bezoekers.

Dansen met het Danspaleis

In verschillende ruimten van yardenhuis van Rotterdam waren mooie tafelopstellingen gemaakt om aan te dineren. De dag is opgeluisterd met lichte, live muziek. En niet te vergeten, bij aankomst van de gasten stond hen al een sfeervol onthaal te wachten met het ‘Danspaleis’ dat herkenbare en aanstekelijke muziek uit voorgaande jaren liet klinken. Dat betekende een mooie openingsdans in de ontvangsthal van yardenhuis van Rotterdam.

Diversiteit

Diversiteit staat hoog op onze agenda staan. Iedereen is bij ons welkom en we houden rekening met en open staan voor ieders culturele achtergrond. En vandaag geven we de bezoekers de gelegenheid om de cultuur van Yarden te ervaren.  

Trendboek Troost

Tot slot overhandigde Adjiedj Bakas, ‘trendwatcher des vaderlands’ het trendboek Troost officieel aan de Landelijke Federatie van Surinaamse Aflegverenigingen.

Bestel Troost


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden