FC Utrecht en Yarden breiden samenwerking uit

6 april 2018
Actieve invulling maatschappelijke rol door beide partijen.
Samenwerking FC Utrecht Yarden geïntensiveerd

Op de foto van links naar rechts: Nynke Bakker (Projectcoördinator Maatschappelijk FC Utrecht), Harm Kamphuis (Districtmanager Uitvaartzorg Yarden), Martijn Standaart (Directeur Commercie FC Utrecht) en Jasper Jacobs (Sales & Marketing Coördinator FC Utrecht Business).

Na de opening van het FC Utrecht-strooiveld vorig jaar hebben FC Utrecht en Yarden Gedenkpark en Crematorium Daelwijck hun samenwerking geïntensiveerd. Yarden wordt maatschappelijk partner van FC Utrecht en levert daarmee een belangrijke bijdrage aan de maatschappelijke activiteiten van FC Utrecht.

Martijn Standaart, commercieel directeur bij FC Utrecht, is blij dat de samenwerking wordt verbreed. ‘Vorig seizoen is het FC Utrecht-strooiveld geopend op het terrein van Gedenkpark Daelwijck. Nabestaanden van FC Utrechtsupporters kunnen hier de as van hun overleden dierbare verstrooien en hun dierbare herdenken in een omgeving die het vertrouwde FC Utrecht uitstraalt. FC Utrecht is voor velen niet alleen een voetbalclub, maar ook onderdeel van hun leven. Supporter van FC Utrecht ben je vaak van de wieg tot aan de dood.’

Walking Football

FC Utrecht heeft zich ten doel gesteld om ouderen te stimuleren om (meer) te gaan bewegen. ‘Walking Football is daarbij een ideale vorm. 60-plussers bewegen, komen bij elkaar, drinken gezamenlijk een kop koffie en leren nieuwe mensen kennen. Yarden zal dit onderdeel van de maatschappelijke activiteiten van FC Utrecht actief steunen. Zo bieden wij gezamenlijk meerwaarde aan onze samenwerking.’ Aldus Nynke Bakker, coördinator van de maatschappelijke tak van FC Utrecht.

Persoonlijk afscheid

Harm Kamphuis, Districtmanager Uitvaartzorg Midden Nederland Yarden: ‘Afscheid en emotie gaan net als sport en emotie vaak samen. Wij zien dit vaak bij bijeenkomen tijdens uitvaartdiensten. Nabestaanden van voetbalfans leggen bijvoorbeeld vlaggen en sjaals van de voetbalclub rondom de kist om hun overleden dierbare een persoonlijk afscheid te geven. Yarden wil een persoonlijk afscheid voor iedereen toegankelijk maken. In Utrecht heeft Yarden daarom in samenwerking met FC Utrecht het initiatief genomen voor dit FC Utrecht-strooiveld. De speciaal ingerichte plek voor supporters van de Utrechtse voetbalclub maakt het mogelijk om het afscheid van overleden fans écht persoonlijk te maken. Jaarlijks zullen wij samen met de club bij het strooiveld een herdenking organiseren van alle helden die ons ontvallen zijn. Met de voortzetting van deze samenwerking volgen nog meer mooie initiatieven.’


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden