Samenwerking Yarden en Leger des Heils groot succes

17 augustus 2017
Kleding overledene krijgt een 2e leven

De kledinginzamelingsactie van uitvaartorganisatie Yarden voor Leger des Heils (afdeling RESHARE) is een groot succes. In de eerste 6 maanden van dit jaar is via inzamelboxen, die bijna bij alle uitvaartcentra en crematoria staan opgesteld, al 1.250 kilo aan kleding opgehaald. Ter vergelijking: vorig jaar, toen de samenwerking van start ging, werd er in totaal 1.500 kilo kleding ingezameld. Hiermee zijn uiteindelijk 450 mensen geholpen aan een nieuwe garderobe.

Nieuwe bestemming

Edward Boon, programmamanager Vereniging Yarden: "Wij zijn ontzettend dankbaar dat de samenwerking met Leger des Heils zo’n groot succes is. Onze uitvaartverzorgers merken in de dagelijkse praktijk dat nabestaanden het soms moeilijk vinden om een nieuwe bestemming te vinden voor de kleding van een overleden dierbare. Met deze samenwerking willen Yarden en Leger des Heils het doneren van kleding laagdrempeliger maken. Door kleding van de overledene een betekenisvol 2e leven te geven, kan het voor nabestaanden draaglijker worden om afscheid te nemen. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder."

Samenwerken

Simon Smedinga, operationeel directeur Leger des Heils RESHARE: "Mensen helpen die het moeilijk hebben, dat is waar het Leger voor staat. Door de samenwerking met Yarden geven we hier verder invulling aan. Kleding is emotie, zeker als deze van een dierbare is geweest en herinneringen oproept. Door de samenwerking met Yarden krijgen nabestaanden de mogelijkheid om kleding op een logische plek achter te laten, op hun eigen moment, op hun eigen tijd. Door het inzamelen van kleding kunnen we op een later moment ondersteuning bieden aan andere hulpbehoevenden. Mensen kunnen er zeker van zijn dat de kleding bij het Leger des Heils een goede bestemming krijgt."

Over Leger des Heils RESHARE

Iedereen heeft recht op een eerlijke kans. Het Leger des Heils wil mensen die kans geven. Daarom komen ze op voor mensen die geen helper hebben. Als je hulp nodig hebt, zijn zij er voor je. Wie je ook bent. Het Leger des Heils zamelt al meer dan 125 jaar gebruikte kleding en textiel in. Jaarlijks hergebruikt de organisatie zo’n 26 miljoen kilo kleding. Deze kleding wordt voor een deel gratis weggegeven aan mensen die het niet kunnen betalen. In Nederland, maar ook in het buitenland.

In 2015 zijn bijvoorbeeld ruim tienduizend vluchtelingen geholpen. Er staat altijd een noodvoorraad klaar. Daarnaast wordt de kleding verkocht aan textielsorteerbedrijven of tegen sociale prijzen in de eigen RESHARE STORES. Met de opbrengst van deze kleding wordt het hulpaanbod van het Leger des Heils ondersteund. Denk aan jeugdzorg, arbeidsre-integratie en opvang voor tienermoeders en daklozen.


De kledinginzamelingsactie van uitvaartorganisatie Yarden voor Leger des Heils is inmiddels verlopen.

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden