Start bouw multifunctioneel uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen

15 juni 2018
Rituele bewassingsruimte, opbaarkamers en horecalounge onder 1 dak in nieuw uitvaartcentrum in Den Haag.
Eerste paal Nieuw Eykenduynen Den Haag

Met het slaan van de eerste paal startte Yarden Uitvaartorganisatie op 14 juni met de bouw van het Haagse uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. In het nieuwe multifunctionele uitvaartcentrum worden elementen van het voormalige historische pand Hoeve Ysendoorn teruggebracht. Nieuw Eykenduynen krijgt naast ruimtes om afscheid te nemen van een dierbare ook faciliteiten voor (rituele) bewassingen, opbaringen en horeca. Naar verwachting opent uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen in mei 2019 haar deuren.

Hoeve Ysendoorn

Het Crematorium en het uitvaartcentrum in Hoeve Ysendoorn zijn inmiddels gesloopt. Na uitgebreid onafhankelijk onderzoek naar de mogelijkheden van restauratie bleek slopen de enige realistische optie. De Hoeve was constructief in zeer slechte staat waardoor restaureren niet meer mogelijk was. Het ontwerp van het nieuwe uitvaartcentrum is tot stand gekomen in goed overleg met de gemeente Den Haag. In de nieuwbouw worden elementen uit de historische Hoeve Ysendoorn, waaronder twee oorspronkelijke gevelstenen, teruggebracht.

Impressie Nieuw Eykenduynen Den Haag

Multifunctioneel

Yarden bouwt een modern, nieuw multifunctioneel centrum met ruimtes voor plechtigheden, opbaringen en horecafaciliteiten. Het ontwerp is van PKW Architecten en City Designs. In het nieuwe pand komen mogelijkheden die in het oude pand niet mogelijk waren, zoals een extra ruimte speciaal voor rituele bewassingen. Den Haag kent vele culturen en de vraag naar dit soort faciliteiten is groot. Naast de bewassingruimte komt er ook een moderne uitvaartlounge, die gebruikt kan worden om na afloop van een plechtigheid rustig na te praten en herinneringen op te halen. In het nieuwe centrum wordt geen crematieoven meer gerealiseerd, deze functionaliteit is overgeplaatst naar yardenhuis Ockenburgh in Den Haag.

Sabrina Franken, directeur Yarden Uitvaartverzorging: “Den Haag kent een rijke diversiteit aan gemeenschappen met ieder hun eigen gebruiken en gewoontes. Het is de missie van Yarden om voor iedereen een goed afscheid mogelijk te maken. Ik ben dan ook heel trots op deze ontmoetingsplek waar nabestaanden straks aan de hand van hun eigen geloofsovertuiging en uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbare.”

Rondleiding in najaar

In het najaar van 2018 geven we aan omwonenden en belanghebbenden een rondleiding op de bouwplaats van Uitvaartcentrum Nieuw Eykenduynen. Het gebouw zal rond die periode al meer vorm krijgen. Buurtbewoners en belanghebbenden zullen hiervoor een uitnodiging krijgen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden