Theater De Kunst van het Rouwen maakt rouw voelbaar en inzichtelijk

27 februari 2017
De indringende en humoristische voorstelling 'Dan neem je toch gewoon een hond?' maakt rouw voelbaar, inzichtelijk en bespreekbaar.

Op 16 maart organiseren De Gooische Uitvaartverzorging (GUV), Joyce van Helden Uitvaartzorg en Vereniging Yarden het toneelstuk ‘Dan neem je toch gewoon een hond?’ in Theater Spant! in Bussum. Geïnteresseerden moeten snel zijn, want er zijn nog maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. 

Niet kunnen omgaan met de dood

Dat de dood plotseling kan verschijnen en dat je verdriet niet kunt oplossen, is iets wat we maar moeilijk kunnen verdragen. Toch krijgen we er allemaal vroeg of laat mee te maken. Monique Houtzager, relatiemanager bij Vereniging Yarden: “Uit de Yarden Afscheidsmonitor 2016 blijkt dat een kwart van de Nederlanders die een dierbare hebben verloren, moeite heeft om steun te vragen op moeilijke momenten. Dit komt neer op ongeveer twee miljoen Nederlanders. Een even grote groep onderdrukt de behoefte om te praten over het overlijden van hun dierbare.”

Persoonlijke verhalen

In ‘Dan neem je toch gewoon een hond?’ vertellen 3 actrices aan de hand van 2 persoonlijke verhalen over het verlies van een geliefde en wat ze allemaal tegenkomen in het soms onbegaanbare landschap van rouw. Daarnaast is er het 3e verhaal, dat van ‘de omgeving’, die in het begin luistert, troost, ondersteunt en het wellicht probeert op te lossen, maar zelf ook wordt geraakt in haar eigen onvermogen om te gaan met de dood. Want hoe reageer je op iemand die een geliefde heeft verloren? Moet je nu wel of juist niet (steeds) vragen hoe het ermee gaat? Na afloop van de voorstelling gaan de actrices in gesprek met het publiek.

Datum en locatie

Datum: 16 maart van 20.00 uur tot 21.15 uur. Vanaf 19.30 uur is de ontvangst met koffie en thee. Na afloop staat er een drankje klaar in de foyer. Locatie: Theater Spant!, Dr. A. Kuyperlaan 3 in Bussum. Meld u vooral aan. Voor meer informatie: tel. 088 927 3434.

Over het theatergezelschap

Mariska van Veenen verloor ruim vijf jaar geleden haar man door een ernstige ziekte. Om deze verschrikkelijke periode te verwerken, schreef ze het toneelstuk ‘Dan neem je toch gewoon een hond?’. Theatergezelschap De Kunst van het Rouwen bestaat naast Van Veenen uit Stephanie Hulshof en Lizette Hofsteenge. De ervaren acteurs werken daarnaast als trainer en coach op het gebied van rouw.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden