Uitvaartcentrum Heerenveen opent deuren na verbouwing

6 maart 2017
Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen maakt persoonlijk afscheid voor iedereen mogelijk. Het interieur heeft een hele restyling ondergaan.
Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen heropent na een restyling haar deuren.

Yarden Uitvaartcentrum De Schans in Heerenveen is vernieuwd. Het hele interieur van het uitvaartcentrum aan de Schans 11 heeft een restyling ondergaan. Daarnaast heeft het uitvaartcentrum nieuwe voorzieningen gekregen, waaronder een familieaula en rouwkamers. Ook is de verzorgingsruimte opnieuw ingericht. Op zondag 12 maart is het uitvaartcentrum open voor publiek.

Verbouwing Yarden uitvaartcentrum Heerenveen

Janet de Vries, locatiemanager Yarden Uitvaartcentrum De Schans:  ‘Het interieur van het uitvaartcentrum is ingericht volgens het Feeling Environment concept van Yarden. Dit houdt in dat we de kleuren, geuren, materialen, geluiden en beelden in alle ruimtes hebben afgestemd op de emoties en gevoelens die nabestaanden en bezoekers tijdens het afscheid ervaren. Alle ceremonieruimtes hebben hun eigen persoonlijke en sfeervolle uitstraling om de beleving van het afscheid op een passende manier te ondersteunen. Door de ruimtes op deze manier in te richten, ontstaat een warme sfeer waardoor nabestaanden zich -ondanks alle emoties- op hun gemak kunnen voelen.’

Onbeperkte tijd om afscheid te nemen

‘Ook is de verzorgingsruimte opnieuw ingericht, waardoor het mogelijk wordt voor nabestaanden om rituele wassingen te houden in ons uitvaartcentrum. Die voorziening was er nog niet in de regio, terwijl het onmisbaar is om iedereen een passend afscheid te kunnen bieden in onze multiculturele samenleving. De familieaula waar nabestaanden onbeperkte tijd hebben om afscheid te nemen, is ook een verrijking van ons uitvaartcentrum. Verder zijn er drie nieuwe rouwkamers, een wachtruimte en een spreekruimte gerealiseerd. Op deze manier kunnen we onze dienstverlening naar nabestaanden en hun dierbaren elke dag weer overtreffen. Want daar doen we het tenslotte voor.’

Programma open dag 12 maart

Belangstellenden kunnen tijdens de open dag op zondag 12 maart tussen 11.00 en 15.00 uur een kijkje nemen voor en achter de schermen van het vernieuwde uitvaartcentrum. Ook krijgen bezoekers informatie over uitvaartverzekeringen, het vastleggen van hun laatste wensen en over de Vereniging Yarden. Uiteraard staan er ook een hapje en een drankje klaar. Een pendelbusje brengt bezoekers vanaf het uitvaartcentrum naar Crematorium Schoterhof, waar het publiek die dag ook een rondleiding kan krijgen. Ook een bezoek aan de ovenruimte is mogelijk.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

We zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Behoefte aan informatie?

Neem gratis contact met ons op:

0800 1292
Maandag t/m zondag van 8.00 tot 21.00 uur
Bel mij terug08.00-21.00 (ma t/m zo)
Chat online08.00-21.00 (ma t/m zo)

WhatsApp met ons08.00-21.00 uur (ma t/m zo)

Behoefte aan advies?

Neem contact op voor een persoonlijk adviesgesprek

Adviseur Yarden
Onafhankelijke adviseur