Uitvaartlocaties geopend voor herdenken met een glimlach

12 oktober 2017
Van 21 oktober tot en met 11 november 2017 organiseert Yarden uitvaartorganisatie weer de landelijke Herinneringsweken.
Herdenken met een glimlach Yarden

In deze periode biedt Yarden nabestaanden de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken op verschillende locaties in het hele land. Ook dit jaar staat het thema ‘Heimwee met een glimlach’ centraal.

Vaker herdenken

Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun dierbaren kunnen herdenken. Daarom opent zij tijdens de Herinneringsweken de deuren van haar crematoria in het hele land. Bezoekers kunnen hun dierbaren bijvoorbeeld herdenken met muziek of ter nagedachtenis een kaars aansteken. Iedere locatie heeft een eigen programma. Uiteraard is iedereen welkom op deze herinneringsbijeenkomsten, ook mensen die geen lid zijn van Yarden en mensen die elders verzekerd zijn.

Gedachten levend houden

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Gedachten aan onze overleden dierbaren levend houden, kan helpen om beter met het verlies om te gaan. De laatste jaren zie je dat er iets is veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig steeds openlijker met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met de Herinneringsweken willen wij daar een passende bijdrage aan leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te geven.’

Bijeenkomsten door hele land

De bijeenkomsten zijn door het hele land verspreid en worden gehouden tussen 21 oktober en 11 november 2017. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd op diverse locaties. De invulling van het programma per crematorium inclusief de datum en de tijden zijn hierop terug te vinden. Uiteraard mag iedereen op een eigen manier komen herdenken.

Zoek bijeenkomst bij u in de buurt


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden