Uitvaartlocaties geopend voor herdenken met een glimlach

20 oktober 2016
Van 22 oktober tot en met 6 november organiseert Yarden de landelijke Herinneringsweken. Nabestaanden kunnen in deze periode om hun dierbaren herdenken.
Samen in alle rust afscheid nemen

Nabestaanden krijgen met der herinneringsbijeenkomsten de mogelijkheid om hun dierbaren te herdenken op verschillende uitvaartlocaties in het hele land. Ook dit jaar staat het thema ‘Heimwee met een glimlach’ centraal.

Herinneringsweken    

Yarden wil voorzien in de behoefte van Nederlanders om vaker momenten te creëren waarop zij hun dierbaren kunnen herdenken en herinneren. Daarom opent Yarden tijdens de Herinneringsweken de deuren van haar uitvaartlocaties in het hele land. Bezoekers kunnen hun dierbaren herdenken met muziek of een kaars ter nagedachtenis aansteken. Op deze herinneringsbijeenkomsten is uiteraard iedereen meer dan welkom. Ook mensen die geen lid zijn van Yarden zijn welkom, net als mensen die elders verzekerd zijn.

Heimwee met een glimlach

Sabrina Franken, directeur Uitvaartverzorging bij Yarden: ‘Voor openlijk verdriet om het verlies van een naaste was vroeger nauwelijks plek. De dood was een taboe en die stopte je zo ver mogelijk weg. De laatste jaren is er iets veranderd in onze omgang met de dood. We durven tegenwoordig ook steeds meer openlijk met elkaar te praten over de pijn van het verlies. Het blijft belangrijk om uiting te geven aan de gevoelens die het gemis van een naaste oproepen. Dit om de band die je had met de overledene te blijven voelen en om herinneringsmomenten in je leven in te bouwen. Momenten waarop je weer even volop mag stilstaan bij iemand die je dierbaar was. Met de Herinneringsweken willen wij daar een passende bijdrage aan leveren. We hopen de gevoelens van heimwee daarmee een kleine glimlach te geven.’

Andere culturen

Volgens Franken kunnen we in de omgang met de dood, afscheid en rouw een voorbeeld nemen aan andere culturen. ‘De dood is daar veel minder abstract en meer een geaccepteerd onderdeel van het leven. Andere culturen kennen bovendien een lange rouwperiode, waarin de familie elkaar nauwlettend in de gaten houdt. De uitvaart is slechts het begin van het rouwproces. Juist het samen herinneren en herdenken van de overledene biedt nabestaanden veel troost en steun. Hoe tegenstrijdig het ook klinkt, om de pijn van het verlies te verzachten zouden we de dood meer moeten omarmen dan we nu doen’, aldus Franken.

Programma

Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd op diverse uitvaartlocaties. De invulling van het programma per uitvaartlocatie inclusief de datum en de tijden zijn hierop terug te vinden.  Uiteraard mag iedereen op een eigen manier komen herdenken.

Bekijk overzicht herinneringsweken


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden