Vereniging Gooische Uitvaartverzorging in nieuw jasje

23 november 2016
De samenwerking van de Vereniging Gooische Uitvaartverzorging (GUV) met uitvaartorganisatie Yarden wordt steeds meer zichtbaar.
Rob IJntema, directeur van Gooische Uitvaartverzorging & Yarden: ‘De fusie, waarbij GUV als een zelfstandige BV binnen Yarden is ingepast, biedt grote voordelen voor onze organisatie.'

Afgelopen week zijn de nieuwe naam ‘Gooische Uitvaartverzorging & Yarden’  en het nieuwe logo onthuld voor het kantoor aan de Utrechtseweg in Hilversum.

Samen sterker

Het vrijgeven van de markt en de opkomst van ZZP-ers heeft de uitvaartbranche veranderd. In sommige regio’s is zelfs sprake van een ‘vechtmarkt’, waar marges onder druk staan. Voor de consument is het keuzeaanbod vergroot. Fusies en overnames in de uitvaartsector zijn noodzakelijk om lokaal zichtbaar en betrokken te blijven én om kennis van gebruiken en tradities te behouden. 

Leden centraal

Rob IJntema, directeur van Gooische Uitvaartverzorging & Yarden: ‘De fusie, waarbij GUV als een zelfstandige BV binnen Yarden is ingepast, biedt grote voordelen voor onze organisatie. Het belangrijkste is dat de belangen van al onze leden nog beter worden behartigd. Zo zijn de bij GUV aangesloten leden nu lid van Vereniging Yarden en hebben zo toegang tot vele voorlichtings- en bewustwordingsbijeenkomsten en nazorg-activiteiten. Wanneer zij de uitvaart door GUV laten uitvoeren, profiteren zij van het ledenvoordeel dat Yarden biedt.'

'Daarnaast gaat de fusie met Yarden ons efficiency- en schaalvoordelen opleveren (denk o.a. aan administratie en het wagenpark). Met name op de gebieden innovatie en marketing kunnen wij meeliften op het succes van Yarden, terwijl we onder onze lokaal sterke naam actief blijven. De kennis van (lokale) tradities en gebruiken gaat zo niet verloren. De samenwerking met Yarden stelt ons ook in staat om innovatief bezig te zijn in een branche die veel tradities kent. Wij zijn er daarom van overtuigd dat deze fusie voor alle betrokkenen positief is.’

Over GUV

De Coöperatieve Vereniging Gooische Uitvaartverzorging is opgericht in 1933. De sterke overtuiging dat ieder mens recht heeft op een ‘keurig verzorgde uitvaart’ zoals dat destijds heette, lag aan deze oprichting ten grondslag. Ook nu is dit nog steeds de overtuiging van waaruit GUV haar werk doet. Heden ten dage actief in 't Gooi, Vechtstreek en Eemland, met vestigingen in Hilversum, uitvaartcentrum Den Hull, Bussum, uitvaartcentrum De Heemburgh en Soest, uitvaartcentrum De Engenhof. Voor meer informatie: www.guv-uitvaart.nl.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden