Vereniging Yarden omarmt Ereveld Vol Leven

25 april 2017
Oorlogsslachtoffers krijgen een gezicht op Nationaal Ereveld Loenen.
Yarden werkt samen met het initiatief Ereveld vol leven.

Vereniging Yarden ondersteunt het initiatief Ereveld Vol Leven van Nationaal Ereveld Loenen dat plaatsvindt op maandag 1 mei 2017. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat ze worden herdacht door leeftijdsgenoten. Yarden omarmt deze nieuwe manier van ‘belevend herdenken’ en maakt het initiatief mede mogelijk.

Leeftijdsgenoten

Ereveld Vol Leven geeft herdenken een geheel nieuwe dimensie. Honderden oorlogsslachtoffers krijgen tijdens deze herdenkingsbijeenkomst een gezicht doordat leeftijdsgenoten (representanten) hen herdenken en vertegenwoordigen. Deze ervaring draagt bij aan de bewustwording dat vrede niet vanzelfsprekend is en dat het verlies van oorlogsslachtoffers vaak nog generaties lang voelbaar is.

Belevend herinneren

Edward Boon van Vereniging Yarden: “Naast het herinneren van de slachtoffers is het een bijzondere ervaring om Nationaal Ereveld Loenen te bezoeken op 1 mei. Als vereniging zetten wij ons in voor voorlichting, bewustwording en nazorg rond de dood. Dit initiatief sluit daar goed op aan. Daarom ondersteunt Yarden Ereveld Vol Leven met vrijwilligers en representanten.” Nathalie Toisuta, één van de initiatiefnemers van Ereveld Vol Leven: “Wij willen met Ereveld Vol Leven het ‘belevend herdenken’ invoeren. Door representanten achter het graf van een leeftijdsgenoot te plaatsen, wordt de impact van oorlog haast voelbaar.”

Ik wilde Aldert, 5 jaar, een gezicht geven.

Lees ook het bijzondere blog van Chris (12 jaar) die al 2 keer heeft meegedaan als representant.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden