Vlinderveldje voor veel te vroeg afscheid

14 maart 2017
Yarden & PC Hooft Almere openen begraafplaats voor overleden premature baby’s.
Het monument van de vlinderhand krijgt een plaats op het Vlinderveldje in Almere

Begraafplaats en Crematorium Almere openen in samenwerking met Stichting Wensjes, de gemeente Almere en het Flevoziekenhuis op zaterdag 18 maart een Vlinderveldje voor overleden premature baby’s. Het Vlinderveld is de eerste begraafplaats in Almere waar ouders hun overleden kindje dat voor de 24ste week van de zwangerschap is overleden, kunnen begraven.

Vlinderveldje  

Het Vlinderveldje ligt op het terrein van Begraafplaats en Crematorium Almere. Locatiemanager Natasja van Kampen: ‘Omgaan met een groot verlies is zwaar. Afscheid nemen betekent voor iedereen iets anders. Ouders bepalen zelf of ze hun kindje willen begraven of cremeren. Met het Vlinderveldje kunnen zij en andere nabestaanden op hun eigen manier afscheid nemen van hun kindje. Zij kunnen de rustplaats persoonlijk aankleden, wat extra steun kan bieden in de verwerking van hun verlies. En dat is belangrijk, want een goed afscheid helpt je verder.’

Officiële opening 18 maart

Belangstellenden zijn zaterdag 18 maart van 11.00 tot  13.00 uur van harte welkom aan de Kruidenweg 3 in Almere voor de officiële opening van het Vlinderveldje. Jan Slagter van Omroep Max zal tijdens de opening het monument ‘De Vlinderhand’ onthullen. Het beeld van de hand waaruit vlinders opvliegen biedt hij aan namens Omroep Max aan Stichting Wensjes voor op het vlinderveld.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden