Yarden behaalt mijlpaal met 20e franchisenemer

13 september 2011
Judith Ettema heeft de 20e franchiseovereenkomst bij Yarden getekend. Zij wordt verantwoordelijk voor het gebied Hoorn e.o. Naast Judith, heeft Yarden ook een franchisenemer gevonden voor het gebied Enkhuizen e.o. in de persoon van Vivienne Heddes.

13 september 2011

Judith Ettema heeft de 20e franchiseovereenkomst bij Yarden getekend. Zij wordt verantwoordelijk voor het gebied Hoorn en omstreken. Naast Judith heeft Yarden ook een franchisenemer gevonden voor het gebied Enkhuizen en omstreken in de persoon van Vivienne Heddes. Evenwichtige snelle groei doorgemaakt en succesvol. “We groeien boven verwachting en hebben nu 2/3 van de vastgestelde franchisegebieden ingevuld”, zegt Ben Buitelaar, manager Franchise bij Yarden. “Een mijlpaal om even bij stil te staan, vervolgt Buitelaar. In april 2008 zijn we met de eerste franchisenemer gestart. Yarden Franchise heeft na deze start een evenwichtige, snelle en succesvolle groei doorgemaakt. Het gaat heel goed, zowel kwantitatief als kwalitatief. De meeste franchisenemers behalen al vanaf jaar 1 mooie resultaten. Voordeel is natuurlijk dat Yarden 1 miljoen verzekerden heeft aangesloten, waarvan bij overlijden de meeste uitvaarten in het betreffende werkgebied door de franchisenemers worden uitgevoerd. Dat zorgt voor een basisomzet.

Klant waardeert dienstverlening franchisenemer met een 9,1

Yarden meet de klanttevredenheid via een klanttevredenheidsonderzoek. Na elke uitvaart ontvangt de nabestaande een uitgebreide vragenlijst, waarvan er maar liefst circa 50% retour wordt gezonden. De gemiddelde waardering voor de dienstverlening aan de klant bedraagt maar liefst een 9,1. Een waardering voor de franchisenemers waar ik echt trots op ben, zegt Buitelaar. We maken gebruik van een uitgebreid selectieproces en dat werpt haar vruchten af. De franchisenemers maken daarnaast gebruik van een uitgebreide onderlinge kwantitatieve vergelijking, waarbij alle relevante kengetallen per franchisenemer transparant wordt gerapporteerd. Zo kun je zien welke franchisenemer bovenmatig presteert op een bepaald onderdeel en zo kunnen zij van elkaar blijven leren.

De Franchisenemers waarderen de franchiseorganisatie met een 7,9

De franchisenemers waarderen de dienstverlening van de franchiseorganisatie gemiddeld met een 7,9. Inmiddels hebben we een kwalitatief sterke club franchisenemers, met veel verschillende kwaliteiten en specialismen. Wij willen de franchisenemers zoveel mogelijk laten samenwerken. Daarnaast willen we de franchisenemers vanuit de centrale organisatie zoveel mogelijk ontzorgen. Yarden verzorgt bijvoorbeeld voor de franchisenemers een groot deel van de administratie, zodat zij zich volledig kunnen richten op de zorg die noodzakelijk is bij iedere uitvaart. Eigenlijk worden de franchisenemers op alle onderdelen van de bedrijfsvoering geassisteerd. Naast de Coach Franchise, de Assistent Franchise en de Grootboekadministrateurs zijn er ook diverse interne medewerkers die bijdragen aan een service gerichte ondersteuning. Yarden Franchise is inmiddels een professionele full franchise organisatie.

Nog veel ideeën

We hebben nog veel ideeën om de organisatie verder te professionaliseren. Dat doen we in fases. Ieder jaar kiezen we 1 of 2 thema’s en dit jaar is het thema ‘netwerken onder verwijzers’. Wij hebben de doelstelling om al onze klanten te verbazen, door middel van het leveren van net iets meer dan de klant verwacht. We gaan voor excellente dienstverlening. We doen er alles aan om dat hoge niveau vast te houden, zegt Buitelaar.

Gebieden in provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland nog vrij

Yarden Franchise heeft inmiddels al meer dan 650 inschrijvingen ontvangen. Het aantal vrije franchisegebieden wordt nu langzamerhand schaars. Zo zijn we nog op zoek naar een aantal goede franchisenemers in de provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland. Op www.yarden-franchise.nl kunnen geinteresseerden zien of hun gebied nog vrij is.

Judith Ettema "Nabestaanden gedurende het gehele proces begeleiden"

Voor Judith was het al 7 jaar geleden duidelijk dat haar toekomst zou liggen in de uitvaartbranche. Echter, de meeste van de aangeboden functies beperkten zich tot een deel van het hele uitvaartproces. “Voor mij is het belangrijk dat ik nabestaanden gedurende het gehele proces kan begeleiden en het liefst ook erna”, zegt Judith. “Door het overlijden van mijn vader kwam ik erachter welke meerwaarde een uitvaartverzorger heeft voor de direct nabestaanden. Juist de goede combinatie van ondersteuning, maar vooral de vrijheid om als nabestaanden zelf invulling te geven aan het afscheid, heeft ons als familie erg goed gedaan.”

In februari kwam Judith een advertentie tegen van Yarden Franchise, waar ze vlak voor haar verjaardag op reageerde. “Op mijn verjaardag zelf werd ik gebeld met de vraag of ik op gesprek wilde komen. Nu achteraf bekeken was dit het mooiste verjaardagscadeau tot nu toe.” Voor volgend jaar wens ik dat ik mijn ideeën over hoe je als uitvaartondernemer, in een eigen vertrouwde omgeving, nabestaanden tot steun kan zijn, in praktijk kan brengen. Hierbij vind ik het vooral belangrijk dat de wensen van de overledene en nabestaanden uitgevoerd worden.

Judith Ettema start op 1 november 2011 onder de naam Yarden & Ettema Uitvaartzorg Hoorn en omstreken. Naast Hoorn zelf, valt ook een deel van de gemeente Koggenland onder het werkgebied van Judith. Tot 1 november zal Judith stage lopen bij een Yarden vestiging en zich voorbereiden op het starten van haar eigen uitvaartonderneming. Bij het laatste maakt Judith nu al gebruik van de ervaring van een aantal collega-franchisenemers uit de buurt. “We bekijken nu al hoe we met elkaar kunnen samenwerken en eventueel bij vakanties elkaar kunnen vervangen”, zegt Judith.

Vivienne Heddes "zelfstandig ondernemerschap combineren met vak en passie"

Vivienne kreeg interesse voor de uitvaartbranche toen zij pas 12 jaar was. “Er kwam een uitvaartverzorger bij ons thuis om de polis van mijn oma te bespreken. Dat gesprek verliep zo plezierig en ontspannen dat ik toen al interesse kreeg voor de hele begeleiding en organisatie rond een uitvaart.” Nadat Vivienne eerst een aantal jaren in de autobranche en later in de bancaire sector werkzaam was, werd zij benaderd door dezelfde uitvaartverzorger die de uitvaart van haar vader 2 jaar daarvoor had begeleid. Dat was voor haar het moment om de overstap naar het vak van uitvaartverzorger te maken. Na een aantal jaren het vak te hebben uitgeoefend, ziet zij de overstap naar het zelfstandig ondernemerschap als franchisenemer bij Yarden als een logisch vervolg. “Als franchisenemer bij Yarden kan ik het zelfstandig ondernemerschap combineren met mijn vak en mijn passie, namelijk door nabestaanden alle zorgen uit handen te nemen rond de uitvaart van een dierbare.” “De samenwerking biedt mij de mogelijkheid om kennis en ervaring uit te wisselen met collega-franchisenemers en gebruik te maken van de kennis en kunde van een grote organisatie. Vivienne is inmiddels gestart onder de naam Yarden & Heddes Uitvaartzorg WFO. Naast Enkhuizen en omstreken valt ook Wieringermeer onder het werkgebied van Vivienne.

Wij wensen zowel Judith als Vivienne heel veel succes met alle voorbereidingen en een prettige samenwerking met hun collega-franchisenemer Yarden & Wouda uit Purmerend en het Zorg team cluster West.

Ben Buitelaar
Manager Franchise


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden