Yarden & de Brave gestart in regio Nijkerk-Harderwijk

15 januari 2016
Onder de naam Yarden & de Brave is Elga de Brave vanaf 14 januari 2016 de nieuwe uitvaartverzorger voor Yarden in de regio Nijkerk-Harderwijk.
Uitvaartverzorgster Elga de Brave in Nijkerk-Harderwijk
De uitvaart moet troost bieden

"Ik wil graag het zware gevoel lichter maken zonder afbreuk te doen aan het verdriet, vertelt Elga. “Op deze manier wordt het afscheid een mooie herinnering om op terug te kijken. Ik gids ze als het ware door deze moeilijke dagen.”

Persoonlijke ervaring

Een persoonlijke ervaring tijdens een uitvaart was voor Elga de aanleiding om eens na te denken over haar verdere loopbaan. “Eind november 2013 overleed mijn oma op 101-jarige leeftijd. Haar overlijden heeft me ertoe gezet om mijn droom te realiseren: uitvaartbegeleider worden. Daarbij wilde ik niet in loondienst maar graag zelfstandig werken. Zodoende begin ik als uitvaartverzorger binnen de franchiseformule van Yarden.”

Goed luisteren

“In dit vak moet je heel goed kunnen luisteren. Vooral wat er tussen de regels door gezegd wordt. Door die informatie goed op te slaan en te gebruiken bij het vormgeven van de uitvaart, denk ik, dat ik nabestaanden goed kan bijstaan. Vaak zijn het de kleine dingen die er toe doen. Juist die details zorgen ervoor dat een afscheid een mooi afscheid wordt.”

Eigentijds

“In mijn regio wordt nog veel begraven. Maar toch zien we ook hier het aantal crematies toenemen. Dat zal ook mijn focus zijn, maar uiteraard regel ik ook de begrafenis. Ik zorg voor een moderne, eigentijdse uitvaart met behoud van en respect voor familietradities. Dat laatste vind ik heel belangrijk.”


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden