Yarden en Monuta beëindigen fusietraject

20 augustus 2013
De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door. Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven.

(logo Yarden toevoegen)
PERSBERICHT
Almere/Apeldoorn, 20 augustus 2013

De voorgenomen fusie tussen Yarden en Monuta gaat niet door


Partijen hebben een verschil van inzicht over de onderlinge waardering van hun bedrijven. Yarden en Monuta waren in februari een onderzoek gestart naar een mogelijke samenwerking. Beide bedrijven zullen hun activiteiten nu zelfstandig voortzetten.

Over Yarden

Yarden is een uitvaartorganisatie die alles rondom uitvaartverzorging, verzekeringen en voorlichting aanbiedt. Yarden is een vereniging, telt bijna 1 miljoen leden en heeft 51 vestigingen. In 2012 bedroeg de omzet 187 miljoen euro. Er werken circa 1.000 mensen bij de uitvaartorganisatie. De ambitie van Yarden is dé afscheidsspecialist van Nederland zijn. Maximale persoonlijke aandacht voor iedere afzonderlijke klant en elke individuele wens is daarbij het uitgangspunt. Daarom ondersteunt en inspireert Yarden nabestaanden bij het organiseren van begrafenis of crematie. Yarden wil dat mensen zich bewust worden van hun uitvaartwensen. Door deze vast te leggen, kan een afscheid worden georganiseerd zoals de klant dat wenst. Niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn of haar nabestaanden. Yarden weet uit ervaring dat een betekenisvolle manier van afscheid nemen helpt bij het rouwproces.

Over Monuta

Monuta is een landelijke uitvaartverzorger en -verzekeraar met ruim 100 vestigingen en meer dan een miljoen verzekerden. Het hoofdkantoor is gevestigd in Apeldoorn. In 2012 bedroeg de omzet 276 miljoen euro en er werken circa 900 mensen. Met bijna 90 jaar ervaring weet Monuta daarom hoe moeilijk nabestaanden het vaak hebben na een overlijden. In een korte en emotionele periode moet veel worden geregeld. Door vooral praktische zaken uit handen te nemen, krijgen de nabestaanden de tijd en ruimte om persoonlijke keuzes te maken. Zo is Monuta de steun bij iedere uitvaart. Nabestaanden hebben het tenslotte al moeilijk genoeg.

Perscontacten

Ilse de Cloe, manager marketing & communicatie /woordvoerder Yarden,
tel: 088-927 3468 of 06-45 70 23 54, e-mail: ilse.decloe@yarden.nl

Yolanda Wouters, manager marketing & communicatie /woordvoerder Monuta,
tel: 055-539 1318 of 06- 533 28 846, e-mail: ywouters@monuta.nl

Blok contact met Yarden rechtsboven
Blok agenda,komt u ook rechtsboven
Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden