Yarden nadert mijlpaal 20 franchisenemers

25 augustus 2011
Jan Bergsma heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst met Yarden getekend.

25 augustus 2011

Jan Bergsma heeft onlangs de samenwerkingsovereenkomst met Yarden getekend. “Inmiddels zijn er nu 19 van de 31 beschikbare franchisegebieden in Nederland ingevuld”, zegt Ben Buitelaar, Manager Yarden Franchise. “Op dit moment zijn we nog met meerdere kandidaten in gesprek voor de openstaande gebieden. Yarden Franchise is een full-franchiseorganisatie, waarbij de franchisenemers worden vertegenwoordigd door de franchiseraad. Natuurlijk hopen we snel alle 31 franchisegebieden ingevuld te hebben, maar dit mag nooit ten koste gaan van de kwaliteit. Zo kennen we een uitgebreide en zorgvuldige selectieprocedure, waarbij zowel franchisegever als de kandidaat-franchisenemer 100% overtuigd zijn dat de samenwerking voor beiden tot een win-win situatie zal leiden.”

Jan Bergsma was zelf al vrij snel overtuigd. Jan loopt al jarenlang met het plan om een eigen onderneming te starten en dan bij voorkeur in de uitvaartbranche. Toen Jan de advertentie van Yarden Franchise las, kwam hij al snel tot de conclusie dat dit voor hem de kans was om zijn droom te verwezenlijken. “Om zomaar een eigen uitvaartonderneming te beginnen zag ik niet zitten. Maar door met Yarden samen te werken kan ik terugvallen op een grote organisatie met veel kennis en ervaring en biedt mij dit kansen op een vliegende start van mijn eigen onderneming.“

Jan is zijn werkzame carrière begonnen in de zorg bij mensen met een verstandelijke beperking. “Na jarenlang als verpleegkundige te hebben gewerkt, heb ik binnen de zorg de overstap gemaakt naar inkoper. Ik kom uit een ondernemende familie, waar veel over het ondernemen gesproken werd. Hierdoor voelde ik mij altijd betrokken bij alles wat bij het ondernemen komt kijken, zoals onder andere efficiënt en effectief inkopen. ”Na zijn tijd in de zorg heeft Jan nog een korte periode als bedrijfsleider bij een handelsonderneming gewerkt. “Toen de financiële crisis begon, ben ik gaan nadenken over het verwezenlijken van mijn droom, een eigen uitvaartonderneming. Ik had in de jaren daarvoor mijn broer verloren en in 1 jaar tijd mijn beide schoonouders. Ook in die processen kreeg ik vaak van familie en bekenden te horen dat ik de zaken maar moest regelen. Hieruit bleek dat niet alleen ikzelf, maar ook anderen het gevoel hadden dat een baan in de uitvaartbranche bij mij zou passen.”

“Wij zijn erg blij dat Jan de stap naar Yarden heeft genomen”, zegt Ben Buitelaar. We hadden net in overleg met Yarden Uitvaartzorg een 2e franchisegebied in Friesland vastgesteld. Ook om onze bestaande ondernemer, Jochum Wouda, te ondersteunen. Het is daarom mooi dat Jan tijdens zijn voorbereidingen een aantal dagen met Jochum Wouda heeft meegelopen en de klik er ook is. Dit geeft nog meer het gevoel dat we met Jan weer een goede franchisenemer aan het team hebben toegevoegd.”

Jan Bergsma zal vanaf 1 oktober 2011 starten onder de naam Yarden & Bergsma Uitvaartzorg Smallingerland. Het gaat hier om de Friese gemeente Smallingerland. Jan is inmiddels gestart met zijn stages bij Yarden Uitvaartzorg en natuurlijk ook nog een aantal dagen bij Yarden & Jochum Wouda uitvaartzorg Zuid Oost Friesland. Wij wensen Jan veel succes met zijn stages en alle voorbereidingen voor de start van zijn eigen onderneming.

Ben Buitelaar
Manager Franchise


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden