Yarden opent 4 oktober 1e dierenbegraafplaats in Rijswijk

25 september 2015
Op Werelddierendag, zondag 4 oktober, opent Yarden haar 1e dierenbegraafplaats in Rijswijk.

De dierenbegraafplaats bevindt zich op een speciaal hiervoor bestemd deel naast Begraafplaats Oud-Rijswijk. Bioloog Midas Dekkers verzorgt met de directievoorzitter van Yarden, Ron Bavelaar, om 15.30 uur de opening.

Aansluitend, om 16.30 uur, is de traditionele Katholieke dierenzegen door pastor Johannes Ritzer. Belangstellenden zijn van harte welkom een kijkje te komen nemen en om hun dier te laten zegenen. Dierenbegraafplaats Oud-Rijswijk ontvangt u mèt uw geliefde hond, kat, konijn of goudvis. Uiteraard zijn ook andere huisdieren welkom.

Een waardig afscheid

Locatiemanager Jans Springer: “Huisdieren verdienen – net als mensen – een waardig afscheid. Bovendien weten wij uit ervaring dat het goed afscheid nemen van een geliefde overledene, mensen helpt bij het  verwerkingsproces. Dat geldt dus ook voor dieren. In de loop der jaren zijn huisdieren een andere plaats gaan innemen in onze samenleving. Moesten huisdieren vroeger nuttig zijn - katten vangen muizen en honden waken - tegenwoordig zijn het gezelschapsdieren en zijn ‘volwaardige’ gezinsleden. Begraafplaats Oud-Rijswijk heeft daarom een speciaal deel naast de begraafplaats gereserveerd als laatste rustplaats voor uw huisdier. Hiermee bieden wij de mogelijkheid om dichtbij uw huisdier(en) begraven of verstrooid te worden. Mens en dier worden zo op een mooie manier herinnerd, dichtbij elkaar.”

Begraafplaats voor uw hond en kat

Dierzegening

Na de officiële opening van de dierenbegraafplaats en de bezichtiging, kunnen bezoekers op Oud-Rijswijk terecht voor de dierenzegen. In deze zegen wordt het verbond en de liefde tussen mens en dier bekrachtigd. Mensen met een ziek dier kunnen van de zegening niet verwachten dat het dier geneest. Wel kan om kracht worden gevraagd.

Iedereen is van harte welkom op de opening om 15:30 uur en vanaf 16:30 uur bij de dierzegening. Adres: Sir Winston Churchilllaan 233 in Rijswijk.

Werelddierendag

Werelddierendag op 4 oktober is feitelijk de sterfdag van de heilige Franciscus van Assisi die stierf in 1226. Hij had veel eerbied voor het leven van dieren, wat ongebruikelijk was in die tijd. In 1929, op een dierenbeschermingscongres in Wenen, is zijn sterfdag uitgeroepen tot Werelddierendag. Sinds 1930 vieren we dit ook in Nederland.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden