Yarden organiseert symposium over zelfdoding

4 april 2017
Met het symposium 'Zelfdoding? Praat erover!' wil Yarden het thema zelfdoding bespreekbaar maken.
Met het symposium 'Zelfdoding? Praat erover!' wil Yarden het onderwerp zelfdoding bespreekbaar maken.

Vereniging Yarden organiseert op dinsdag 11 april 2017 het symposium ‘Zelfdoding? Praat erover!’. Het symposium is bedoeld voor iedereen die persoonlijk of professioneel, direct of indirect, met zelfdoding te maken heeft of heeft gehad. Tijdens diverse interactieve lezingen krijgen de aanwezigen inzichten en handvatten van inhouds- en ervaringsdeskundigen. Het symposium vindt plaats in Yarden Crematorium Daelwijck in Utrecht.

Beladen onderwerp

Zelfdoding komt in Nederland helaas steeds vaker voor. Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad in hun omgeving. Toch blijft het een beladen onderwerp. Vereniging Yarden wil met dit symposium zelfdoding bespreekbaar maken. Doel is om de complexiteit rondom het thema beter te leren begrijpen, nabestaanden beter te ondersteunen en bij te dragen aan preventie van zelfdoding.

Sprekers symposium

Het symposium biedt een gevarieerd en interactief programma met interessante sprekers:

  • Jan Mokkenstorm, directeur van 113 Zelfmoordpreventie, licht de cijfers, feiten en urgentie toe rond de preventie van zelfdoding en bespreekt wat je kunt doen om iemand te helpen zoeken naar een andere oplossing.
  • Viktor Staudt, ervaringsdeskundige die een poging tot zelfdoding overleefde, vertelt openhartig ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’.
  • Danielle Pascal, schrijfster en psychosociaal therapeute, spreekt over  de impact van zelfdoding op de samenleving. Hoe gaan mensen die in hun omgeving met zelfdoding te maken hebben gekregen hiermee om en wat hebben zij nodig?

Programma symposium Zelfdoding

Na de ontvangst introduceert dagvoorzitter Daan Westerink, publicist, rouwdeskundige en docent aan de Hogeschool Utrecht, het symposiumthema. Daarna kunnen bezoekers deelnemen aan twee van de drie interactieve lezingen. De belangrijkste bevindingen en conclusies uit de lezingen worden vervolgens besproken door de dagvoorzitter en sprekers. Vanzelfsprekend zijn er rouw- en verliesbegeleiders stand-by. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje. Het programma wordt muzikaal omlijst met live pianomuziek van Annerieke van der Loo.

Hulp en info 

Voor hulp en informatie rond het onderwerp zelfdoding kunt u contact opnemen met 113 Zelfmoordpreventie via www.113.nl of 0900-0113.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden