Yarden & Van Oostrum: nieuwe uitvaartonderneming in de Lekstreek

16 september 2014
Op 15 september jongsleden is Hendrik-Jan van Oostrum gestart als Yarden franchisenemer in de Lekstreek. Vanuit zijn woonplaats IJsselstein verzorgt hij uitvaarten in de gehele streek.

16 september 2014

Van Oostrum mag dan nieuw zijn in de uitvaart, het ondernemen zit hem zeker in het bloed. Als leidinggevende runde hij jarenlang enkele Hema-vestigingen. Een persoonlijke gebeurtenis gaf voor Hendrik-Jan de aanleiding om de overstap te maken. “Het afscheid van mijn vader heeft mij enorm aangegrepen. Na zijn begrafenis heb ik mij verdiept in uitvaarten en ik ontdekte dat het een eer is om de familie bij te staan in deze moeilijke en zware periode. Na vele gesprekken met uitvaartleiders en ondernemers in het hele land, kwam ik uiteindelijk uit bij Yarden. Een jonge en frisse organisatie, die op een deskundige en passende manier invulling geeft aan afscheid nemen.” 

Zelf doen

“Het persoonlijke contact met mensen, gecombineerd met het organiseren van een afscheid, spreekt mij erg aan. Vanaf het overlijden van een dierbare staan de nabestaanden centraal. De eerste aandacht gaat uit naar het verzorgen van de overledene. Het ondersteunen van de nabestaanden om eventueel deze zorg samen te doen kan een bijzonder moment zijn. Alle gesprekken voer ik persoonlijk, waarbij we samen kijken naar de uitvaartwensen en de mogelijkheden. Zo worden bijvoorbeeld de rouwkaarten in eigen beheer gemaakt. Ik heb dagelijks contact met de familie om zo gezamenlijk naar een mooi en bijzonder afscheid toe te werken.

Franchise Yarden

Yarden & Van Oostrum valt onder de franchiseformule van Yarden. “Het voelt goed om een grote naam in de uitvaartbranche achter mij te hebben staan. Ik ben een kleine ondernemer binnen een grote organisatie. Dit heeft voor mij als voordeel dat ik mijn aandacht volledig kan richten op het persoonlijk uitvoeren van uitvaarten. Voor ondersteuning op financieel of ander gebied kan ik mij richten tot Yarden. Deze regio ken ik goed. Zelf woon ik mijn hele leven al in de provincie Utrecht en door mijn achtergrond heb ik een uitgebreid netwerk.”

Manager Franchise, Ben Buitelaar is blij met de komst van Hendrik-Jan. ”Na een uitgebreide stage van 5 maanden is hij er klaar voor. Daar heb ik veel vertrouwen in. Hendrik-Jan brengt het aantal starters dit jaar al op 5 en we worden nog dagelijks gebeld door geïnteresseerden om als franchisenemer aan de slag te gaan in de uitvaartbranche.” Kijk voor meer informatie op www.yarden-franchise.nl.

Toekomst

“Kijkend naar de toekomst wil ik een uitvaartonderneming opbouwen die volledig gericht is op persoonlijk contact. Eén contactpersoon die alles organiseert, die samen met de familie in enkele dagen alle losse onderdelen tot een geheel smeedt. Ik ben er om te helpen. Dat klinkt wat simplistisch maar zo is het wel. Een (onzichtbare) ceremoniemeester.”

Regio Lekstreek

Yarden & Van Oostrum Uitvaartzorg Lekstreek is actief in: Houten, Nieuwegein, ’t Goy, Schalkwijk, Ossenwaard, Tull en ’t Waal, Hagestein, Everdingen, Zijderveld, Vianen, Lopik, Lopikerkapel, Uitweg, Willige Langerak, Jaarsveld, Cabauw, Benschop, Polsbroek, Polsbroekerdam, IJsselstein, Montfoort, Mastwijk, Willeskop, Linschoten, Woerden, Harmelen, Zegveld, Kamerik, Papekop, Snelrewaard, Hekendorp en Oudewater. 


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden