Yarden Vereniging organiseert lezingen van Viktor Staudt

7 november 2016
Yarden Vereniging organiseert in november samen met Viktor Staudt vijf lezingen over het leven na zijn ‘zelfmoord’.
Viktor Staudt vertelt het verhaal van zijn poging tot zelfmoord.

Tijdens deze interactieve bijeenkomsten vertelt Staudt openhartig over zijn momenten van radeloosheid, eenzaamheid en wanhoop, vaak versterkt door onbegrip van de omgeving, zowel binnen als buiten de wereld van de hulpverlening. Met deze lezingen willen Staudt en Vereniging Yarden het taboe op suïcide bespreekbaar maken. 

Suïcide onder jongeren

Onder jongeren scoort suïcide verontrustend hoog op de lijst van doodsoorzaken (CBS 2009/2013). Toch rust er een taboe op het onderwerp. Een ontmoeting met een ervaringsdeskundige kan in veel gevallen hoop en houvast bieden. Zowel voor hen die kampen met een depressie of suïcidale gedachten, als voor hen die een geliefde verloren aan suïcide.

Door het bespreekbaar maken van deze problematiek wil Staudt jongeren, nabestaanden, hulpverleners en anderen handvatten geven, onder meer voor het vinden of geven van hulp. Bij Staudt zelf werd pas jaren later de juiste diagnose gesteld, waardoor hij zijn depressiviteit overwon.

Datum en locatie

De (gratis) lezingen worden aangeboden door Vereniging Yarden en vinden plaats op de volgende data en locaties:

  • 14 november: Yarden Crematorium Slangenburg, Doetinchem
  • 15 november: Yarden Uitvaartcentrum Epe
  • 16 november: yardenhuis van Ede
  • 17 november: Yarden Crematoium Rijk van Nijmegen, Beuningen
  • 18 november: Yarden Steenbrugge, Diepenveen

Op 14 t/m 17 november is de ontvangst vanaf 19.00 uur met koffie/thee. De lezing start om 19.30 uur en eindigt om circa 21.30 uur. Op 18 november is de ontvangst en de start een halfuur later.

Meer informatie en aanmelden

Viktor Staudt

Viktor Staudt (1969) is auteur en een veelgevraagd spreker. Zijn boek ‘Het verhaal van mijn zelfmoord’ is door de Nederlandse media warm onthaald (“DWDD”, “Altijd Wat”, “Recht uit het hart”).

 


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden