Yarden vitaalste bedrijf van Flevoland

24 oktober 2016
Uitvaartorganisatie Yarden is uitgeroepen tot het vitaalste bedrijf van Flevoland.
Voormalig zwemmer Pieter van den Hoogenband overhandigt de prijs Vitaalste bedrijf van Flevoland aan Ton Broekhuis, manager P&O van Yarden.

Volgens juryvoorzitter en voormalig topzwemmer Pieter van den Hoogenband is Yarden een absolute koploper op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Van den Hoogenband overhandigde de prijs aan Ton Broekhuis, manager P&O bij Yarden.

Succesvolle ondernemer

Tijdens het verrassingsbezoek van Pieter van den Hoogenband aan Yarden, prijst hij de investeringen van de uitvaartorganisatie om medewerkers vitaal te houden: ‘Medewerkers die lekker in hun vel zitten, hebben meer plezier in hun werk, presteren beter en zijn langer inzetbaar. Werkgevers die hiervoor openstaan, zijn succesvolle ondernemers. Dat bewijst Yarden als geen ander,’ aldus Van den Hoogenband.

Samenwerken aan vitaliteit en werkplezier

Ton Broekhuis van Yarden: ‘Werken bij een uitvaartorganisatie kent onregelmatige werktijden en kan een hoge mentale werkdruk met zich meebrengen. Daarom houden wij regelmatig onderzoek onder ons personeel en wordt bij de risicogroepen een extra vinger aan de pols gehouden. Wij vinden de gezondheid, betrokkenheid en ontwikkeling van onze medewerkers erg belangrijk. Voor een optimale dienstverlening naar onze klanten en leden zijn vitale medewerkers die voldoening halen uit hun werk van groot belang.

Daarom werken we nauw samen met de Ondernemingsraad (OR). Op initiatief van hen is vorig jaar het Yarden Opvang Team in het leven geroepen, bestaande uit Yarden-medewerkers die getraind zijn in de opvang van hun collega’s na ingrijpende gebeurtenissen in de werksituatie. Ons onbeperkte rouwverlof en trainingen om (beter) te leren omgaan met werkdruk en werkstress zijn ook een resultaat van de samenwerking met de OR.’

Broekhuis: ‘Naast deze maatregelen proberen wij vanuit Yarden ook om ons personeel zelf te stimuleren om aan de eigen fysieke vitaliteit te werken. Medewerkers van Uitvaartzorg krijgen in de nabije toekomst de beschikking over een SelfCare-app waarmee zij hun eigen vitaliteitspeil kunnen meten.’

Het Vitaalste Bedrijf

De verkiezing van Het Vitaalste Bedrijf is een initiatief van MKB-Nederland en ONVZZorgverzekeraar en wordt voor het derde achtereenvolgende jaar uitgereikt. Vitale bedrijven zijn van groot belang voor de economie van Nederland. Daarom stimuleren MKB-Nederland en ONVZ Zorgverzekeraar bedrijven om te investeren in duurzaam inzetbare medewerkers. De prijs van Het Vitaalste Bedrijf van Nederland wordt op 16 november uitgereikt tijdens de Week van de Ondernemer in Amsterdam. De landelijke winnaar neemt het stokje dan over van Klok Onderhoud en Afbouwgroep uit Assen, dat zich nu Het Vitaalste Bedrijf van Nederland mag noemen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden