Yardenhuis Zevenberg opent 16 juni in Hoogeveen

15 juni 2017
Yardenhuis en crematorium Zevenberg in Hoogeveen wordt vrijdag 16 juni officieel geopend. Op 17 en 18 juni houdt de nieuwe uitvaartlocatie open huis.
yardenhuis Zevenberg Hoogeveen gaat open

Belangstellenden kunnen een kijkje voor en achter de schermen nemen in het nieuwe crematorium en afscheidshuis. In het afscheidshuis speelt de natuur uit de omgeving een belangrijke rol.

Lokale sfeer

Yardenhuis Zevenberg is volgens het feeling environment concept van Yarden ingericht. Dit houdt in dat de kleuren, materialen, geluiden en beelden zijn afgestemd op de emoties en gevoelens die nabestaanden en bezoekers tijdens het afscheid kunnen ervaren. Wilma Voortman, adjunct-directeur bij Yarden: 'Yardenhuis Zevenberg ligt in het landelijke gebied net buiten Hoogeveen. We hebben het Drentse landschap als uitgangspunt genomen voor het ontwerp van het nieuwe gebouw. Alle ruimtes hebben de sfeer van dit landschap gekregen. Op deze manier vloeien binnen en buiten mooi in elkaar over. Uniek in het nieuwe yardenhuis is dat de koffielounge tevens onze ontvangstruimte is. Hiermee kunnen we gasten bij ontvangst vooraf aan een plechtigheid al een kopje koffie namens de nabestaanden aanbieden. Hiermee creeren we een sfeer waarin gasten zich welkom en sneller op hun gemak voelen. Zo wordt het afscheid nog persoonlijker.’

Taxiservice

Het uitvaartcentrum in Hoogeveen is meeverhuisd naar de nieuwe locatie. Omdat dit niet meer in het centrum van Hoogeveen ligt, biedt het yardenhuis een taxiservice. Nabestaanden kunnen tegen een aantrekkelijk tarief vervoerd worden vanuit Hoogeveen naar het afscheidshuis, bijvoorbeeld wanneer zij hun overleden dierbare bezoeken. De chauffeur blijft tijdens het bezoek wachten.

Kunstwedstrijd

Tijdens de open dagen kunnen bezoekers stemmen op hun favoriete kunstwerk uit de voorselectie die de jury van de kunstwedstrijd heeft gemaakt. De uiteindelijke winnaar wordt op donderdag 22 juni bekend gemaakt en wordt beloond met de realisatie van zijn of haar kunstwerk op het bloemenveld naast het nieuwe crematorium en een beloning van 500 euro.

Open huis yardenhuis Zevenberg

Yardenhuis Zevenberg is op zaterdag 17 juni van 10.30 tot 16.00 uur en zondag 18 juni van 13.00 tot 16.30 open voor publiek. Iedereen is welkom om een kijkje voor en achter de schermen te komen nemen. Zo wordt bijvoorbeeld ook de ovenruimte opengesteld en vertellen medewerkers over het werk binnen een crematorium.

Bezoekadres: Crematorium en Uitvaartcentrum yardenhuis ZevenbergFluitenbergseweg 30a, 7931 TB Fluitenberg (gemeente Hoogeveen)Toegang: Gratis


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden