Oplevering uitvaartcentrum Amsterdam Zuidoost

23 november 2015
ALMERE - Het nieuwe multicultureel rouwcentrum van Yarden in Amsterdam-Zuidoost wordt volgens planning in de loop van 2019 opgeleverd.
Het ontwerp van Yarden Rouwcentrum Amsterdam-Zuidoost

Het rouwcentrum aan de Hoogoorddreef is geen standaard rouwcentrum. Typerend is dat mensen van verschillende culturen hier volgens hun eigen geloofsovertuiging of uitvaartrituelen afscheid kunnen nemen van hun overleden dierbaren. Het rouwcentrum gaat afscheids- en uitvaartmogelijkheden aanbieden aan iedereen die in Amsterdam en omgeving woont.

Verdiepingsbijeenkomsten

Anita van Loon, manager Uitvaartzorg bij Yarden: Het is belangrijk om te inventariseren aan welke informatie, functionaliteiten en voorlichting de verschillende multiculturele groepen behoefte hebben. Dit kan gaan om voorlichting over de mogelijkheden van een uitvaart maar ook over wat een uitvaart kost. Daarom organiseert Yarden de komende maanden diverse verdiepingsbijeenkomsten met representanten van diverse multiculturele groeperingen. Het concept schetsontwerp van architect Taylan Polat van City Design wordt zo met diverse doelgroepen besproken.’ Uit eerdere bijeenkomsten is naar voren gekomen dat de multiculturele gemeenschap behoefte heeft aan een sociale ontmoetingsplek. Hieraan wordt gehoor gegeven. Het rouwcentrum krijgt een sociale ontmoetingsfunctie in de breedste zin van het woord.

Multicultureel karakter

Het multiculturele karakter van het rouwcentrum sluit goed aan bij Yarden. Yarden wil een goed en waardig afscheid voor iedereen bereikbaar maken, rekening houdend met ieders cultuur, religie of achtergrond. Anita van Loon: ‘“Betekenisvol en goed afscheid kunnen nemen is een belangrijke stap in het rouwproces van de nabestaanden. Of je nu moslim of christen bent, of je uit Ghana of Suriname komt. Amsterdam-Zuidoost is een echte smeltkroes van verschillende culturen en achtergronden. Met dit multiculturele rouwcentrum willen we iedereen de kans geven afscheid te nemen op een manier die bij hem past.’

Inrichting openbare ruimte

Ter voorbereiding op de bouw van het rouwcentrum werkt stadsdeel Zuidoost  aan de plannen voor  de openbare ruimte in de directe omgeving van Hoogoorddreef.  Zo kunnen straks  nutsvoorzieningen worden voorbereid.  Er zal bijvoorbeeld een fietspad verlegd moeten worden in het kader van de bereikbaarheid. Dit kost de nodige tijd. Hierna kan Yarden verder met de realisatie van het rouwcentrum. Totdat het rouwcentrum klaar is, kan iedereen met vragen over uitvaarten terecht bij de Yarden Uitvaartwinkel aan de Amsterdamsestraatweg 182-184 in Amstelveen.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Orchidee uitvaart bloemen Yarden

Over Yarden

Yarden is dé afscheidsspecialist met een groot aantal uitvaartcentra, crematoria, begraafplaatsen, professionele Yarden uitvaartverzorgers en franchisenemers.

Lees over Yarden