"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

"Ik vond het waardevol om te ontdekken wat er


mogelijk is om mijn afscheid écht persoonlijk te maken"

Uitvaart regelen voor een dierbare

Als u de zware taak heeft om het afscheid van een overleden dierbare te regelen, komt er veel op u af. Dan is het fijn als u kunt terugvallen op professionele uitvaartverzorgers bij u in de buurt. Onze uitvaartverzorgers nemen u een hoop zorg uit handen, zodat u in alle rust afscheid kunt nemen. Dat is belangrijk, want onze ervaring leert dat een goed afscheid u helpt bij het rouwproces.

Bel 0800 8192 om het overlijden te melden. Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar om u te helpen.

Wat moet u allemaal regelen voor een uitvaart?

Zodra u contact heeft gehad met onze uitvaartverzorger, helpt hij of zij u de uitvaart te regelen. U bepaalt samen hoe de uitvaart eruit komt te zien. Onze uitvaartverzorger kan u met alles helpen: van het versturen van de rouwkaarten tot het uitzoeken van een grafsteen. Alles wat u moet regelen voor de uitvaart.

Checklist bij overlijden

Deze lijst geeft u een handig overzicht.

  • Waarschuw de huisarts
  • Bel de uitvaartverzorger
  • Ga na of er een uitvaartverzekering is afgesloten

Bekijk de volledige checklist

Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar

Vlak na het overlijden van een dierbare is het prettig dat u bij het regelen van de uitvaart kunt rekenen op de ondersteuning van een uitvaartverzorger. Wij hebben professionele uitvaartverzorgers door het hele land, dus we zijn altijd bij u in de buurt. Hij of zij helpt u met alles, denk aan bijvoorbeeld het kiezen van de uitvaartlocatie tot de definitieve asbestemming of het uitzoeken van een grafsteen.

Zoek een uitvaartverzorger in uw regio

Vrouw en kind overlijden nagedachtenis rouwverwerking steun

Kort na het overlijden

Als u de huisarts heeft gewaarschuwd, neemt u contact op met een uitvaartverzorger. Die neemt de belangrijkste punten met u door.

Lees meer over kort na het overlijden

Afscheid nemen voor de uitvaart

Wilt u even alleen zijn met uw dierbare voor de uitvaart? U bent in onze uitvaartcentra en crematoria altijd welkom.

Lees meer over de mogelijkheden

Waarom Yarden?

  • Wij zitten altijd in de buurt
  • Wij gaan tot het uiterste om uw dierbare een goed afscheid te geven
  • U kunt ook na de uitvaart bij ons terecht om te praten over uw verlies

Lees meer over Yarden

De plechtigheid

Wat gebeurt er allemaal tijdens een uitvaart? Onze uitvaartverzorger helpt u bij het verzorgen van een passend afscheid voor uw overleden dierbare. Samen met de uitvaartverzorger stelt u een draaiboek op om een duidelijk idee te krijgen van hoe de plechtigheid zal verlopen. Denk bijvoorbeeld aan wie er eventueel iets wil vertellen over uw dierbare, de muziek die wordt gedraaid maar ook aan wat voor hapjes u wilt serveren.

Online kosten van uitvaart uitzoeken

Benieuwd naar de kosten?

De kosten van een uitvaart kunnen al snel oplopen tot duizenden euro’s. Begrafeniskosten liggen gemiddeld hoger dan de kosten voor een crematie.

Kosten begrafenisKosten crematie

Uitvaart regelen? Yarden staat voor u klaar

Cateringarrangementen

Naast koffie en cake, is er tegenwoordig van alles mogelijk. Kies voor een van de speciale cateringarrangementen, bijvoorbeeld een tafel met tapas en rioja of een buffet vol zoete lekkernijen.

Bekijk de arrangementen

Uitvaartcentrum met een prachtig uitzicht

Locaties in

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn bij een locatie in uw buurt?

Wat gebeurt er na de uitvaart?

Ook na het afscheid kunt u rekenen op onze steun. Bij het regelen van de uitvaart denken we samen met u na over bijvoorbeeld de dankbetuiging, asbestemming of een grafmonument. De vrijwilligers van Vereniging Yarden organiseren allerlei bijeenkomsten over verlies en rouw waar u van harte welkom bent. Door te praten over verlies hopen we u te kunnen helpen met het verwerken van uw verlies.

Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Kunnen wij u helpen?

U kunt met al uw vragen over afscheid bij ons terecht.

Wij zijn dagelijks open van 8.00 - 21.00 uur.

Bel gratis 0800 1292

Neem contact op

sep

12

Merkstenen aan het water

Mindfulness bij stress door verlies

Tijdens deze workshop mindfulness georganiseerd door Vereniging Yarden, krijgt u handvatten die u kunnen helpen om te gaan met stress als gevolg van een verlies.

Mindfulness bij stress door verlies
  • Yarden Crematorium Groningen houdt op zaterdag 29 september een open dag. In het kader van “Open Stad” kan iedereen tussen 11.00 en 16.00 uur een kijkje komen nemen. Open dag Yarden Crematorium Groningen
  • Een realiteitsverhaal van vier zussen waarvan één zus, Muis (Leonora Pauw), wordt geconfronteerd met uitgezaaide kanker en niet meer beter wordt. De zussen proberen om te gaan met het feit dat zij ongeneeslijk ziek is. Brozer