“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

“Gastvrij als onze moeder was, wilde ze ook


bij haar afscheid voor een goede catering zorgen”

Ballonverstrooiing

Steeds vaker wordt bij verstrooiing van de as van een overledene gekozen voor een unieke en persoonlijke manier. Ballonverstrooiing, een nieuwe vorm van asverstrooiing, is een opkomend en elegant vaarwel. De almaar stijgende en met as gevulde ballon symboliseert de reis van de ziel. Deze intieme manier van afscheid nemen versterkt het samenzijn van de nabestaanden en draagt op een bijzondere manier bij aan het verwerkingsproces.

Mogelijkheden

De ballon wordt standaard gevuld met een aanzienlijk deel van de as. Wanneer u alle asresten van de overledene op deze wijze wilt verstrooien, dan is dat mogelijk door 2 ballonnen in te zetten. Na een korte voorbereiding krijgen de familie en nabestaanden alle tijd om op eigen wijze afscheid te nemen en de ballon los te laten. De ballon is bij mooi weer 6 tot 8 minuten te volgen.

Op de locatie zelf is elke vorm van gedenken en verzorging bespreekbaar. Zo kunt u genieten van een heerlijk ontbijt samen met uw familie bij een strandpaviljoen, waar de familieleden en genodigden elkaar voor de plechtigheid treffen. Of een goed glas champagne heffen op een mooie laatste reis. Ook het afspelen van muziek behoort tot de mogelijkheden.

Locatie

Een ballonverstrooiing, verzorgd door Aqua Air Services, kan op verschillende locaties worden uitgevoerd, zolang er maar voldoende ruimte is om de ballon op te laten. Een open veld, heide of het strand zijn de meest passende locaties voor deze manier van afscheid nemen. Wanneer u een andere locatie met een speciale betekenis in gedachten heeft, zoals bijvoorbeeld vanaf een boot op het IJsselmeer of op de middenstip van een voetbalveld, dan is dat mogelijk.

Inspirerende uitvaart bij Yarden met ballonverstrooiing

Ballonverstrooiing is veilig en milieuvriendelijk

De ballon wordt naast de as gevuld met heliumgas. Helium is een natuurlijk gas, onbrandbaar, niet giftig en maakt deel uit van onze atmosfeer. De ballon zelf bestaat uit een biologisch afbreekbaar materiaal en is dus onschadelijk voor het milieu. Wanneer de ballon tot een hoogte van 20 kilometer is gestegen, neemt de druk op de ballon zo toe dat deze knapt. De as wordt op deze wijze verstrooid en de wind draagt de as de wereld over.

Kinderen

Als er kinderen bij de plechtigheid aanwezig zijn, verzorgen wij op verzoek kleine heliumballonnen die na of tegelijkertijd met de grote ballon als begeleiding kunnen worden opgelaten. Ook is het mogelijk een brief of een tekening aan de ballon te bevestigen.

Informatie

Kijk voor meer informatie over ballonverstrooiingen op de site van Aqua Air Services.

Lees meer inspirerende verhalen

Lees ook het verhaal over een bijzondere uitvaart op een schip.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Kijk eens op de pagina veelgestelde vragen. Hier hebben we voor u een selectie van vragen over diverse onderwerpen verzameld en beantwoord.

Veelgestelde vragen

Juridische hulp bij een sterfgeval

Yarden in de buurt

Bent u op zoek naar een locatie? Wilt u weten of u begraven kunt worden op die mooie begraafplaats bij u in de buurt?