"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

Tijdens de uitvaart

Op de dag van de uitvaart komen afscheid en herinnering op de meest persoonlijke manier samen. Dit wordt uitgedrukt door sprekers, muziek, het eten en drinken en zelfs de locatie. Of u nu kiest voor een ingetogen afscheid in een huiselijke omgeving, of bijvoorbeeld een grote uitvaart in een kerk: wij zorgen ervoor dat alles past bij de wensen van u en uw nabestaanden. Want herkenning geeft troost en een goed afscheid helpt u verder. Indien gewenst kunnen onze uitvaartverzorgers praktische zaken bij u uit handen nemen.

Aankleding van de locatie

We vinden het belangrijk dat u afscheid kunt nemen van uw dierbare, in een ruimte waar u zich op uw gemak voelt. Bij Yarden bieden we u daarom de ruimte een persoonlijke plek te creëren in de uitvaartlocatie. U kunt de ontvangstruimte bijvoorbeeld aankleden met foto's en bloemen, of typerende kunst ophangen en favoriete muziek van de overledene draaien.

De plechtigheid

De afscheidsplechtigheid wordt ingevuld door uw persoonlijke wensen en ideeën. We helpen u graag hiervoor een draaiboek op te stellen, om u de organisatie uit handen te geven. Hierin staat onder meer wie er spreekt en wanneer en welke muziek er wordt gespeeld. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de voor de uitvaartplechtigheid en voorkomen we dat deze uitloopt.

Uitvaartmuziek

Met muziek, film en foto’s maakt u van de plechtigheid een dierbaar moment van herkenning. Of u nu een film of fotoshow wilt projecteren, een live band wilt laten spelen of alleen toespraken wenst: Yarden zorgt voor de technische faciliteiten. Wij draaien de uitvaartmuziek die u of de overledene zelf heeft gekozen. Want juist de combinatie van uw keuzes maakt een uitvaart persoonlijk.

Vervoer op uitvaarten

Onze uitvaartverzorger regelt graag het rouwvervoer voor u, vaak het onuitgesproken begin van de plechtigheid. Samen met u bekijken we wat er mogelijk is, van traditionele auto’s die met gedempte motor het grind oprijden, tot sierlijke koetsen of een speciale rouwboot over het water. We zorgen ervoor dat het rouwvervoer echt past bij de overledene.

Catering

Naast het standaardaanbod van koffie en cake, kunt u kiezen voor een van de speciale cateringarrangementen voor na de uitvaartplechtigheid. Deze bestaan uit verschillende hapjes en drankjes, zoals tapas met een mooie rioja of een buffet vol zoete lekkernijen. De uitvaartcatering kan naar uw wensen worden ingevuld.

Condoleance

Er verschillende mogelijkheden om uw steun te betuigen aan de nabestaanden. Dat kan in het condoleanceregister, met de Goodbyes® herinneringsbox of via de online gedenkplaats Memori.

Wilt u dat Yarden u helpt bij deze praktische zaken? Ga naar onze locatiezoeker of maak een afspraak met een uitvaartverzorger bij u in de buurt.


Uitvaart regelen met een uitvaartverzorger

Heeft u vragen?

Stel ze gerust aan onze virtuele assistent of kijk bij onze veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Rouwverwerking en nagedachtenis bij buitencolumbarium

Na de uitvaart

Na de uitvaart begint voor veel nabestaanden pas het rouwproces. Maar er moet ook nog het een en ander geregeld worden. Meer weten over wat u te wachten staat na de uitvaart, of waar wij u mee kunnen helpen?

Lees meer