"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

"Zo fijn dat we konden terugvallen


op een uitvaartverzorger die echt met ons meedacht"

De plechtigheid

Tijdens de afscheidsplechtigheid komen de persoonlijke wensen en ideeën van uzelf en uw nabestaanden samen. Vrienden, familie en belangstellenden spreken, ontmoeten elkaar en halen herinneringen op. Door u de organisatie uit handen te nemen, geven we de wensen van u en uw nabestaanden alle ruimte.

Draaiboek

We raden u aan om voor een uitvaart samen met de uitvaartverzorger een draaiboek te maken. Zo weten alle betrokkenen waar ze aan toe zijn, krijgt u een duidelijk beeld van de plechtigheid en voorkomt u dat deze uitloopt. In het draaiboek staat onder andere wie wanneer spreekt en hoe lang, en wanneer welke muziek wordt gespeeld. We weten uit ervaring hoeveel tijd er ongeveer nodig is per onderdeel en helpen u graag een draaiboek te maken.

Condoleanceregister

Net als bij een eventuele condoleance voorafgaand aan de uitvaart, is er tijdens de plechtigheid een condoleanceregister aanwezig. Dit boek, waarin de bezoekers hun naam en adres achterlaten, wordt na de uitvaart aan de nabestaanden overhandigd. Een moderne variant van het condoleanceboek is Goodbyes®, een duurzame herinneringsbox.

Persoonlijk tintje in de kerk

Ook in de kerk zijn er genoeg mogelijkheden om een dienst persoonlijk te maken:

  • een foto op het programmaboekje;
  • (klein-)kinderen die de kaarsen aansteken;
  • lievelingsbloemen rond de kist;
  • familie en vrienden die de kist dragen.
Yarden helpt u een kist uitzoeken

De plechtigheid vastleggen

Steeds meer mensen willen graag een video-opname van de uitvaart. De mogelijkheid om de dag nog eens terug te kijken, geeft troost aan nabestaanden of mensen die er niet bij konden zijn. Jonge kinderen kunnen veel steun halen uit een film als ze wat ouder zijn. Zet het op uw wensenlijst, dan regelen wij een professionele cameraman die de ceremonie filmt.

In alle crematoria van Yarden bieden we de mogelijkheid aan om een geluids- of video-opname van de plechtigheid te maken. Op sommige vestigingen is het zelfs mogelijk om de plechtigheid via een livestream op internet te volgen. Informeer naar de mogelijkheden bij het crematorium of uw uitvaartverzorger.


Uitvaartverzorger gaat Yarden rouwstoet voor

Yarden in uw buurt

Bij het regelen van een uitvaart, is het fijn als u kunt terugvallen op een uitvaartverzorger. Zoek een uitvaartverzorger in de buurt.